O mâncare de linte roșie cu legume se prepară foarte ușor și este delicioasă, ideală pentru întreaga familie, datorită aportului de vitamine și minerale pe care le aduce.
Această mâncare se poate prepara și de cei ce țin o dietă vegetariană sau în perioada de post, dacă se dorește ceva delicios ca și fel principal.
Rețeta de mâncare de linte roșie cu legume
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 500 grame de linte roșie, de 1 țelină, de 1 morcov, de 1 ceapă, de 1 legătură de ceapă verde, de 9 lingurițe de pastă de ardei, de 150 ml suc de roșii, de puțin chimen măcinat, de 1 legătură de pătrunjel verde, de 9 lingurițe de ulei și de sare și piper după gust.
Începe prin a pune lintea în apă cu câteva ore înainte de a o găti, schimbând apa de câteva ori. Când este bine hidratată, se mai clătește de câteva ori și se scurge apoi foarte bine de apă. Taie toate legumele cât se poate de mărunt, apoi pune într-o oală sau cratiță 125 ml de apă și lasă să dea în clocot.
Adaugă toate legumele și apoi uleiul și lasă totul pe foc pentru câteva minute cu capacul pus. Pune apoi și lintea și amestecă foarte bine, apoi pune 500 ml de apă și acoperă oala cu un capac. Fierbe totul pentru aproximativ 20-25 de minute, până vezi că mai este foarte puțină apă. Adaugă și pasta de ardei și sucul de roșii, condimentează și mai lasă totul pe foc pentru aproximativ 10-15 minute, amestecând frecvent.
După acest timp, se pune pătrunjelul tocat deasupra și se poate servi. Află cum poți face și o supă cremă de linte, după rețeta libaneză.
Altă rețetă delicioasă
Pentru a o prepara, vei avea nevoie de 5 linguri de linte roșie, de 3 lingurițe de ulei de măsline, de 1 morcov, de 1 ceapă, de 1 rădăcină de pătrunjel, de 1 păstârnac, de 1 jumătate de la un ardei, de 2 căței de usturoi, de 2 cartofi mari, de 6 lingurițe de pastă de tomate și de condimente după gust.
Începe prin a pune cu câteva ore înainte sau ideal peste seara lintea la hidratat, în apă rece. Pregătește o oală sau o cratiță și pune uleiul la încins, împreună cu 50 ml de apă.
Spală și taie cât se poate de mărunt ceapa, apoi adaug-o la înăbușit în oală la foc mic spre mediu. Taie mărunt și rădăcinoasele și ardeiul și pune-le peste ceapă.
Usturoiul se toacă mărunt sau se dă prin presă și se adaugă în oală, împreună cu cartofii tăiați în cuburi potrivite. Clătește lintea în câteva ape și strecoar-o foarte bine, apoi adaug-o și pe ea în cratiță. Adaugă aproximativ 500 ml de apă fierbinte în oală, pune capacul și lasă la fiert la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute. După ce a trecut acest timp, condimentează după gust, adaugă și pasta de tomate și mai lasă totul la fiert pentru câteva minute.
O mâncare de linte roșie cu legume reprezintă o idee ideală de masă, indiferent de momentul zilei, fiind cu adevărat delicioasă, sănătoasă și foarte ușor de pregătit.