Local

Mâncarea de la cantina socială din Iași va costa 320.000 de euro! Peste 100 de persoane vor primi meniul zilnic

Publicat: 25 iul. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Mâncarea de la cantina socială din Iași va costa 320.000 de euro Peste 100 de persoane vor primi meniul zilnic
Direcția de Asistență Socială organizează o nouă achiziție

Aproape 320.000 de euro va costa hrana pentru cantina socială din Iași. Procedura pentru furnizarea alimentelor este programată la finalul lunii august 2023. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare

Direcția de Asistență Socială (DAS), subordonată Primăriei Iași, organizează noi achiziții. Astfel, pe data de 28.08.2023 este programată licitația privind furnizarea mai multor loturi de alimente pentru cantina socială. Valoarea estimată a contractului este de 1.608.193 de lei, fără TVA, aproape 320.000 de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Punctul de livrare este cantina socială din Iași, strada Sf. Andrei, nr. 70, centru din subordinea Direcției de Asistență Socială. Produsele alimentare cuprinse în cele 15 loturi sunt de importanță majoră pentru autoritatea contractantă, acestea deservind activitatea cantinei sociale, care asigură hrana pentru aproximativ 120 de beneficiari zilnic.

Contractul de furnizare reprezintă un acord-cadru de complexitate ridicată, atât din punct de vedere al executării – livrării, manipulare, descărcare, cât și din punct de vedere al cantităților. Acest lucru îl poate îndeplini un ofertant care are experiență similară pentru livrarea acestor tipuri de produse și care poate colabora eventual cu producătorii pentru a putea oferta produse de calitate și la prețuri cât mai avantajoase pentru autoritatea contractantă”, se arată în caietul de sarcini.

Și anul trecut a fost organizată o licitație similară.

Furnizorii trebuie să livreze mai multe loturi de alimente pentru cantină

Conform contractului, furnizorii trebuie să asigure livrarea de alimente de bază, conserve, condimente și mirodenii, carne de pasăre, carne de porc, preparate din carne de porc, carne de vită, lactate, ouă de găină, pește congelat, produse de panificație, diverse produse alimentare, legume proaspete și fructe, legume congelate, murături.

„Produsele se vor transporta cu mijloace auto, astfel încât: să asigure pe toată durata transportului păstrarea nemodificată a caracteristicilor nutritive, organoleptice și fizico-chimice, să asigure protecția împotriva prafului, insectelor și rozătoarelor, să evite contaminarea chimică sau biologică.

Produsele vor fi însoțite pe parcursul transportului de certificatul sanitar veterinar de transport, act ce atestă salubritatea produselor transportate și certificat de calitate. Fiecare transport trebuie însoțit de documente care să ateste originea, proveniența și securitatea alimentară, care să provină numai de la unități autorizate sanitar veterinar”, se mai arată în documentația procedurii.

Aproape 1 milion de euro costă alimentele de la Universitatea Tehnică

Achiziții sunt anunțate și de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Astfel, pe data de 07.08.2023 este programată licitația pentru furnizarea mai multor loturi de alimente destinate cantinei din campusul „Tudor Vladimirescu”. Valoarea estimată a contractului este de 4.973.000 de lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Licitația va fi împărțită în 13 loturi: produse congelate, legume congelate, legume proaspete și fructe, apă minerală, produse de panificație, produse de cofetărie și patiserie, ouă de găină, produse lactate, carne de porc, carne de pasăre, condimente, conserve, alimente de bază.

Comentarii
  • da-ti mancare la pughibale! este unu care trece zilnic prin Cantemir si se duce la cantina de pe Sf Andrei si el ce face, scuipa trecatorii. unu cu blugi mic de statura si cu parul alb. noi contribuabilii platim pt mancarea lor si ei ne scuipa si injura pe strada. puneti lacatul pe cantinele sociale! la munca toti imputitii! le e lene sa-si faca o oala de supa/bors si un felul 2 acasa? ei iau mancare de la cantina sociala si isi sparg veniturile sociale pe tigari si alcool de proasta calitate si umbla prin tomberoanele SALUBRIS si fac mizerie ca porcii. ne-am saturat sa intretinem putorile! pe noi cine ne intretine? noi ne sculam al 4-5 dimineata sa mergem la munca cheltuim bani pe bilete si abonamente, mancare, haine si incaltaminte pentru strada si lucru, si cate si mai cate ca sa putem convietui si munci, si ei ce fac?

Adauga un comentariu