Culinar

Mâncărică de post cu fasole verde și ardei iute

Publicat: 09 iul. 2020

În zilele toride de vară, alege să găteşti un preparat uşor, cu arome bogate care să-ţi alinte papilele gustative. O mâncare de fasole verde asezonată cu ardei iute şi verdeaţă este alegerea potrivită. Are un aport ridicat de nutrienţi benefici organismului, dar puţine calorii.

Spală roşiile şi crestează-le cu un cuţit. Pune-le pentru 20 de secunde în apă clocotită, apoi scoate-le cu o spumieră pe tocător. Descojeşte-le şi toacă-le cuburi. Îndepărtează codiţele de la fasolea verde, apoi rupe-o în două. Căleşte ceapa în ulei până devine sticloasă, pune apoi peste ea fasolea verde şi adaugă o jumătate de ceaşcă de apă.

Lasă la fiert cinci minute, apoi pune roşiile, cu tot cu zeama lor, şi ardeiul iute tocat fin. Asezonează cu sare şi piper, după gust. Fierbe la foc mic, 15 minute. Stinge focul, adaugă usturoiul pisat şi amestecă. Serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat.

 





Adauga un comentariu