Boli si tratamente

Mancarimea in talpa poate anunta afectiuni serioase

Publicat: 13 sept. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mancarimea in talpa poate anunta afectiuni serioase
7

Iata care sunt cele mai comune cauze ale mancarimilor în talpa si ce boli pot ascunde astfel de simptome banale:

Pielea uscata – una dintre cele mai evidente si usor de tratat afectiuni care provoaca mancarimi în talpa. Afecteaza persoanele mai în varsta decat tinerii si apare mai ales în lunile reci ale anului, în zonele temperate.

Dermatita de contact – este un fel de reactie alergica a pielii la anumiti factori, cum ar fi sapunuri, cosmetice, detergenti, plante iritante (urzici), sau vopseluri din sosete, pantofi, etc.

Psoriazis – unele tipuri de psoriazis se manifesta pe laba piciorului si pe talpi. Pielea devine rosie, inflamata, apar coji uscate, crapaturi si chiar sangerari. Se trateaza cu creme speciale pe baza de corticosteroizi, sau cu unele tratamente naturiste care amelioreaza mancarimile si uscaciunea excesiva a pielii afectate.

Viermi paraziti (Tinea) – unele specii de viermi paraziti nu sunt intestinali, ci intra în piele si cresc acolo, sub forma unui cerculet de piele întarita, care se usuca, se decoloreaza si provoaca mancarimi.

Candidoza Intertrigo – Ciuperca candida albicans nu afecteaza doar vaginul si limba, ci si pielea de pe picioare, daca este mentinuta doza potrivita de umezeala si caldura. Ca orice ciuperca, candida iubeste umezeala calda si sosetele sintetice sau încaltamintea nepotrivita o pot încuraja sa atace pielea.

8 remedii naturiste pentru mancarimi

Ciuperca piciorului – O alta infectie a pielii cu o micoza, ciuperca piciorului se trateaza usor, cu creme antifungice si lotiuni, dar si printr-o igiena corecta. Provoaca mancarimi groaznice, piele înrosita si chiar crapaturi dureroase, daca este lasata sa se extinda.

Cauze interne, boli sistemice si deficiente de vitamine
Boli grave – unele tipuri de cancer, insufiecienta renala sau hepatica, leucemia, etc provoaca mancarimi la nivelul talpilor. Lista este lunga, iata cateva dintre ele: leucemie, boli ale ficatului, limfom Hodgkin, insuficienta renala cronica, hiper si hipotiroidism, mielom, mastocitoza cutanata, etc.

Deficienta de vitamine – lipsa unor vitamine din organism poate cauza mancarimi la nivel sistemic, inclusiv în extremitati. Deficienta de vitamina B6, B12 sau B1 poate cauza talpi cu mancarimi.

Transpiratii excesive – Hiperhidroza palmoplantara înseamna ca suferi de o boala care te face sa transpiri excesiv în palme si talpi. Transpiratiile excesive pot cauza infectii si iritatii de la substantele excretate, ceea ce provoaca mancarimi moderate sau mai puternice, în functie de caz.

Adauga un comentariu