Diverse

Mancaruri traditionale de Halloween – FOTO

Publicat: 29 oct. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Dovleacul este vedeta retetelor de Halloween in cele mai multe tari ale lumii, insa meniurile multor regiuni nu se limiteaza doar la acest fruct. Daca in America, celebrele candy corns sunt nelipsite de pe masa de Halloween, in tarile celtice, exista retete si preparate cu totul speciale si cu o simbolistica aparte! Daca nu ti-ai facut inca o idee pentru meniul din seara de 31 octombrie, inspira-te din cel al altor popoare si petrece un Halloween 100% autentic!

1. Bomboane din porumb glazurat (America)
Bomboanele invadeaza magazinele si casele tuturor americanilor in apropierea Halloweenului. Bomboanele de tip „candy corns” sunt vedetele sarbatorii, insa si alte sortimente, in diferite forme, sunt preferatele americanilor pentru aceasta sarbatoare.

2. Barmbrack (Irlanda)
Barmbrack este un preparat special de Halloween, care provine din cultura celtica, de unde izvoraste aceasta sarbatoare pagana. Este vorba de o paine dulce sau o prajitura cu fructe confiate preparata sub forma unui chec-inel, in care se introduce, printre altele, un inel, o moneda sau alte obiecte. Obiceiul se mai pastreaza inca in zona Irlandei. Se spune ca cei care consuma din aceasta paine „fermecata” isi vor gasi dragostea in anul urmator.

3. Mere caramelizate, caramele (Marea Britanie si Irlanda)
Caramelele si merele pe bat (tavalite prin caramel) sunt ale delicatese traditionale de Halloween care nu lipsesc de pe mesele britanicilor si irlandezilor in seara de Halloween.

4. Colcannon (Irlanda)
Colcannon este un alt preparat traditional de Halloween in Irlanda. Este un soi de budinca sau piure care contine cartofi pasati, varza, unt, sare, piper, lapte, smantana, ceapa, usturoi si sunca sau bacon. La fel ca barmbrack-ul, si calcannonul ascunde monede in interior, pe post de „premii” pentru cei care au norocul sa le gaseasca.

5. Rarebit (Tara Galilor)
Rarebit este un alt preparat traditional de Halloween, specific din Tara Galilor, una dintre cele patru tari care formeaza Regatul Unit, alaturi de Irlanda de Nord, Anglia si Scotia. Rarebitul se prepara din felii de paine unse cu unt si mustar, rumenite la cuptor. Se toarna peste ele sos Worchestershire si branza rasa amestecata cu galbenus de ou si piper si se baga din nou la cuptor, pana cand branza se gratineaza.

sursa: acasa

Adauga un comentariu