National

Manifestații în Capitală. Cadrele medicale protestează fiind nemulțumiți de faptul că drepturile le-au fost încălcate

Publicat: 12 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Manifestații în Capitală. Cadrele medicale protestează fiind nemulțumiți de faptul că drepturile le-au fost încălcate
Protest cadre medicale Bucuresti

Cadrele medicale protestează astăzi în Piața Victoriei din Capitală. Iată care sunt nemulțumirile. Un protest al Federației Solidaritatea Sanitară are loc în această dimineață în fața Guvernului. Cadrele medicale sunt nemulțumite că nu își primesc drepturile, printre care și sporul de 500 de euro, anunțat de Klaus Iohannis.

În semn de epuizare, cadrele medicale s-au întins pe asflat.

”Pandemia de coronavirus a schimbat radical condițiile de lucru din spitale. Colegii noștri lucrează în condiții mult mai grele. Pentru a-i putea proteja pe pacienți trebuie ca mai întâi să fim noi protejați. În condițiile acestea le solicităm guvernanților cantitatea și calitatea necesară de echipamente pentru personalul medical astfel încât să ne putem desfășura activitatea. Le solicităm și normele de aplicare pentru aplicarea pensiei de urmași pentru copiii celor decedați din cauza Covid-19. Drepturile salariale, sporurile de epidemie să fie acordate acolo unde nu s-au dat până în prezent, (…)”, a declarat Bolboacă Daniel, asistent medical.

Medic de familie, testat pozitiv cu noul coronavirus, găsit mort în cabinetul său din Botoșani

Un medic de familie din Botoşani, de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Doctorul a fost găsit inconștient în cabinetul său, a fost testat, iar rezultatul a confirmat că era infectat.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, medicii care i-au acordat primul ajutor au prelevat probe pentru testarea acestuia.

Doctorița de familie ar fi fost găsită în stare de inconştienţă în cabinetul său, iar cadrele medicale au încercat să o resusciteze și i-au prelevat probe pentru testul SARS-CoV-2. Femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind constatat decesul.

„Răspunsul testului PCR a venit marţi seară târziu, după ce a fost recoltat în timpul resuscitării. Testul SARS-CoV-2 a ieşit pozitiv”, a afirmat Adăscăliţei.

Direcţia de Sănătate Publică a demarat, miercuri, o anchetă pentru a stabili persoanele cu care medicul de familie ar fi intrat în contact până la momentul decesului. În plus, urmează să se stabilească cu precizie cauza care a dus la decesul doctoriței.

Adauga un comentariu