Coronavirus

MApN a instalat mai mult corturi pentru triajul epidemiologic

Publicat: 17 mart. 2020

MApN a transmis că a instalat opt corturi pentru triajul epidemiologic în facilități medicale civile și militare aflate în garnizoane din țară. Corturile sunt instalate în Bucureşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Timișoara și Toplița. Numărul spitalelor din țară unde au fost instalate astfel de corturi e de peste douăzeci.

„Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru instalarea a opt corturi destinate triajului epidemiologic în facilităţi medicale civile şi militare din ţară situate în garnizoanele Bucureşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Timișoara și Toplița. Astfel, numărul spitalelor civile și militare din țară în care au fost instalate asemenea corturi se ridică la peste 20”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării într-un comunicat de presă remis, marți.

Sursa citată mai spune că „circa 70 de specialiști – personal medical, specialiști în achiziții, logistică, precum și juriști, acționează în prezent în sprijinul autorităților centrale și locale”.

MApN a ținut să reamintească că la linia specială Tel Verde pusă la dispoziția oamenilor de către Institutul Național de Sănătate Publică București acționează, pe lângă medici și asistente din instituțiile medicale militare, studenți ai Institutului Medico-Militar (ofițeri-studenți din anii V și VI), care s-au oferit voluntar.

Adauga un comentariu