WoW!

Măr negru – Ce gust are și de unde provine

Publicat: 28 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Măr negru - Ce gust are și de unde provine

Mărul negru sau fructul cu gust de budincă de ciocolată este originar din America Centrală şi doar de foarte puţin timp a devenit ceva mai popular. Are aromă şi consistenţă unei budinci de ciocolată şi este ideal pentru cei care urmează o dietă, întrucât are doar 70 de calorii.

Numită Diospyros nigra sau sapote negru, plantă este însă cunoscută cu numele „fructul budincă de ciocolată” sau Mărul negru, ca urmare a pulpei închise la culoare. Atunci când e copt, odată tăiat, fructul are culoarea ciocolatei şi e moale şi catifelat ca o budincă.

Aşadar, dacă eşti iubitor de fructe exotice şi cauţi mereu noi şi noi arome, atunci mărul negru este o soluţie, mai ales dacă nu vrei să consumi prea multe dulciuri, pentru a putea trece cu bine proba costumului de baie. Asta pentru că, deşi are gustul şi consistenţă unei budinci de ciocolată, este moale şi cremos ca un deşert, dar, în acelaşi timp, conţine foarte puţine calorii şi este bogat în vitamine şi minerale.

Sapotele face parte din familia kaki, de aceea vei vedea că la exterior seamănă destul de bine cu fructele de kaki. Fructele ştii că sunt coapte atunci când capăta culoarea ciocolatei. Pentru a le mânca, trebuie să le tai pe din două şi apoi, cu o linguriţă, iei pulpa moale din interior. Vei avea senzaţia că te afli în faţa unui desert.

De obicei, fructele sunt culese când seamănă cu nişte roşii încă necoapte, verzi, înainte să ajungă la deplină maturitate. Sunt lăsate să se coacă în spaţii amenajate sau chiar acasă, între trei şi şase zile, cam la fel cum se procedează cu avocado. Se taie şi se curăţa întocmai cum se procedează cu avocado.

Când este foarte bine copt, fructul se poate folosi la îngheţate, ca bază pentru mousse-uri, la plăcinte cu fructe şi smoothies. Îl poţi găsi în supermarketuri, în zona cu fructe exotice. Dacă vrei să îl cultivi la tine în grădină, trebuie să ţii cont că arborele creşte extrem de înalt, ajungând chiar şi la 15 metri. Este mereu verde, cu Frunze alternante şi palmate, compuse.

Adauga un comentariu