National

Marcel Ciolacu a anunțat că social democrații sunt dispuși să se întâlnească cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă

Publicat: 21 oct. 2021
Marcel Ciolacu cu mască
Liderul PSD Marcel Ciolacu

Partidul Social Democrat a decis ca liderii partidului să discute cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, a transmis astăzi liderul partidului, Marcel Ciolacu.

„Am luat o decizie în cadrul BPN ca să ne vedem cu prim-ministrul desemnat. E și normal să ne vedem cu premierul desemnat, este un moment dificil prin care trece România”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întâlnirea va avea loc la sediul PSD din Kiseleff.

„Este o solicitare din partea prim-ministrului desemnat. Cum cred că este corect, ne vedem la sediul PSD. Nu am avut o discuție, s-a arătat o intenție de a avea loc această întâlnire”, a spus Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat astăzi pentru funcția de prim-ministru pe Nicolae Ciucă. În vârstă de 54 de ani, Nicolae Ciucă este un militar de carieră care s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

A fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak.

Bătălia de la Nassiria, în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea Război Mondial.

Nicolae Ciucă este fost Șef al Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată.

Anterior, Ciucă a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan și Antica Babilonia, Irak.

Ciucă face parte din categoria ofițerilor care și-au câștigat gradele în teatrele de operații, el fiind singurul general român care a condus personal o misiune de luptă.

Marcel Ciolacu a dat ordin în PSD să se pregătească de alegeri anticipate

Conform unor surse politice, citate de stiripesurse.ro, Marcel Ciolacu a dat ordin filialelor județene să se pregătească de alegeri anticipate. Sursa citată explică faptul că, conform președintelui PSD, actuala criză politică poate fi finalizată doar prin procedura de alegeri anticipate:

„Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin că Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune unul din liderii organizațiilor județene PSD.

Sursa citată explică faptul că deja au fost împărţite milioane de pliante în mai multe județe din România. Paul Stănescu ar fi vorbit deja cu secretarii executivi din filiale si le-a transmis planul de organizare în vederea alegerilor anticipate:

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraților.

 

Comentarii
Adauga un comentariu