National

Marcel Ciolacu a avut parte de o surpriză neașteptată la Hobița: ”A fost o zi emoţionantă”

Publicat: 18 sept. 2020
ALT=
Marcel Ciolacu a avut parte de o surpriză la Hobița: ”A fost o zi emoţionantă”

Vineri, 18 septembrie 2020, Marcel Ciolacu a făcut o vizită la Hobița, în județul Gorj, unde a avut parte de o surpriză emoționantă. Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, și primarul comunei Peştişani, Cosmin Pigui, i-au strâns șa un loc rudele originare din judeţ, din satul Ceauru. Pentru ca ziua să fie completă, şeful PSD a mers la Casa Memorială „Constantin Brâncuşi” din satul Hobiţa, comuna Peştişani.

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat că orgoliile trebuie depășite, iar valorii administrative îi trebuie acordată susținerea cuvenită.

„O zi plină de emoţie, nu am mai fost la Ceauru de şapte-opt ani, mi-au făcut o surpriză domnul primar şi cu prietenul meu Mihai (Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj – n.r.), au venit verii şi cu nepoţii şi cu ultima mătuşă în viaţă, a fost o zi emoţionantă. A trebuit să venim şi la Casa Memorială ‘Brâncuşi’ ca să fie completă. Aveţi nişte aleşi locali, chiar ai Partidului Social Democrat, preşedintele CJ, domnul primar (Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani – n.r.) care au demonstrat performanţă şi, într-un spirit civic, de neam de gorjean, încercaţi să îi ajutaţi în continuare, nu stricaţi ceea ce funcţionează şi sunt puţine judeţe care se mândresc cu o dezvoltare atât de alertă a infrastructurii, atât rutiere, am văzut în comune canalizare în toate satele.

Haideţi să depăşim orgoliile şi să dăm valorii administrative, de această dată, ceea ce merită, susţinerea noastră şi respectul cuvenit”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu, atac la Executivul Orban: „În programul de regionalizare se vorbea de guvenatori pe zone. Nu ar fi rău”

Cerere a liderului social – democraților chiar înainte de alegerile locale 2020. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbeşte despre proiectul de regionalizare care prevedea existenţa unor guvernatori pe zone, după sistemul francez, iar în acest context afirmă că „nu ar fi rău într-o viitoare guvernare să reîncepem acea discuţie care a fost implementată în Polonia şi a avut un randament foarte bun”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a promis, vineri, în timpul unei vizite electorale în judeţul Hunedoara, că PSD va „scrie” un program special dedicat „Valei Jiului”, folosind greşit dativul cuvântului „vale”.

„Situaţia nu este roză pe Valea Jiului. Valea Jiului este cea mai afectată zonă după Revoluţie şi indiferent, din punctul meu vedere, cine a fost la guvernare a făcut mult prea puţin pentru această zonă. Bine ar fi să conservăm cele patru mine funcţionale din acest moment şi, după mai multe discuţii avute cu domnul profesor Dîncu o să ne implicăm să scriem şi un program, dar alături de europarlamentari să mergem şi la Bruxelles să avem nişte discuţii serioase pentru un program special dedicat Valei Jiului”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Diferențe semnificative de dezvoltare între județe

În acest context, Ciolacu a vorbit despre faptul că există diferenţe semnificative de dezvoltare între judeţe din aceeaşi regiune, el dând exemplul judeţelor Timiş şi Hunedoara.

„Îmi aduc aminte în programul de regionalizare când se vorbeau de acei guvernatori pe zone, pe sistemul francez, de fapt asta era ideea principală, ca în aceleaşi zone să nu existe diferenţe majore de dezvoltare. Şi cred că nu ar fi rău ca într-o viitoare guvernare să reîncepem acea discuţie care a fost implementată în Polonia şi a avut un randament foarte bun”, a adăugat preşedintele PSD.

Ciolacu s-a arătat încrezător că PSD va câştiga şefia Consiliului Judeţean şi cel mai important număr de primari din judeţul Hunedoara.

Adauga un comentariu