Actualitate

Marcel Ciolacu a plătit amenda pentru că nu a respectat regulile anti COVID-19

Publicat: 26 oct. 2020
imagine cu Marcel Ciolacu la restaurant, fără mască
Marcel Ciolacu la restaurant, fără mască

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a plătit 1.250 de lei amendă, după ce a fost fotografiat fără mască de protecție, alături de Mihai Tudose și Lucian Romașcanu, la o masă într-un restaurant din Sărata Monteoru, județul Buzău. Liderul social-democrat a fost fotografiat, alături de mai multe persoane, la o masă într-un restaurant din Buzău.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a avut o reacţie după ce Poliția a aplicat mai multe amenzi la un eveniment din Buzău, eveniment la care a participat. Acesta s-a arătat nemulţumit de dubla măsura cu care oamenii legii acţionează şi mai ales pentru ca, conform spuselor lui, Poliția este folosită în scop politic.

Marcel Ciolacu participa la un eveniment la care oamenii legii şi-au făcut simţită prezenţa, în pofida faptului că Buzaul este pe scenariul verde, iar restaurantele sunt deschise, iar masca nu este obligatorie în interiorul lor, mai ales atunci când stai la masă

Marcel Ciolacu a acuzat faptul că Poliția e folosită în scopuri politice

Liderul social democrat susține că este o ruşine folosirea, de către Ludovic Orban şi Guvernul său, a Poliţiei Române în scopuri politice. Ciolacu este de părere că exista o dublă măsură, mai ales că în perioada în care românii stăteau închişi în casă, iar Guvernanţii petreceau în birouri, nimeni nu a susţinut vreo conferinţă de presă pe subiectul acesta.

„Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane.

În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.

De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți. Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”, a spus duminică Marcel Ciolacu.

Polițiștii din Buzău, sesizați cu privire la prezența mai multor persoane într-un restaurant din Sărata Monteoru

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, comisarul Georgian Drăgan, a declarat că polițiștii din Buzău au fost sesizați cu privire la prezența mai multor persoane într-un restaurant din Sărata Monteoru, printre care și președintele Camerei Deputaților.

Potrivit acestuia, polițiștii care au ajuns la restaurant au găsit 6 persoane, 3 în interior și 3 în exteriorul locației, iar ulterior au fost identificate și amendate toate persoanele participante.

„3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional. Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române. În imaginile publicate de presa locală din Buzău, alături de Marcel Ciolacu, la masă sunt și fostul premier Mihai Tudose și Lucian Romașcanu.

Comentarii
Adauga un comentariu