Actualitate

Marcel Ciolacu, acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis: „A încălcat Constituția! Și legea! Și bunul-simț!“

Publicat: 25 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis A încălcat Constituția Și legea Și bunul-simț
Sigla Partidului Social Democrat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a adus acuzații grave miercuri, 25 noiembrie, președintelui Kluas Iohannis.

Marcel Ciolacu susține că PSD a cerut CNA să emită o decizie de îndrumare către radiodifuzori prin care intervențiile președintelui Klaus Iohannis la organismele de radiodifuziune din timpul campaniei electorale să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat PNL.

„Când ești POLITRUC, și nu președinte, trebuie să fii tratat ca atare. Prin urmare, astăzi am depus plângere la CNA prin care am solicitat ca Iohannis să vorbească pe spațiul electoral al PNL. Mesajele președintelui nu prezintă activități ale instituției prezidențiale, ci propagandă electorală de la cea mai înaltă tribună a statului român în favoarea PNL. Iohannis a încălcat Constituția! Și legea! Și bunul-simț! E timpul să mai și plătească. Inclusiv pe 6 decembrie, la vot!”, a spus Marcel Ciolacu.

PSD i-a făcut plângere la CNA lui Klaus Iohannis

Social-democraţii i-au făcut miercuri, 25 noiembrie, plângere la Consiliul Naţional al Audivizualului (CNA) preşedintelui Klaus Iohannis pentru discursul pe care l-a susţinut marţi. PSD motivează că declaraţia şefului statului a fost difuzată într-o emisiune informativă şi nu una electorală, iar materialul acestuia nu a prezentat activităţi ale preşedintelui, ci mesaje electorale directe pentru şi în favoarea PNL.

PSD a solicitat o decizie de îndrumare către radiodifuzori prin care intervenţiile lui Iohannis la organismele de radiodifuziune din timpul campaniei electorale să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat PNL. PSD spune că Iohannis are un mesaj denigrator la adresa unui alt competitor electoral, iar acest lucru „încalcă în mod flagrant atât ordinea constituţională cât şi legislaţia audiovizuală”.

Mesaje electorale în favoarea PNl și împotriva PSD

„- Live-ul preşedintelui Klaus Iohannis, având ca pretext celebrarea unui an de la alegerile prezidenţiale din 2019, a fost difuzat în cadrul unei emisiuni informative, nu într-o emisiune electorală, iar materialul difuzat nu prezintă activităţi ale preşedintelui, ci mesaje electorale făţişe, directe, pentru şi în favoarea Partidului Naţional Liberal, însă vădit denigratoare la adresa altui competitor electoral, în speţă subscrisa entitate politică PSD.

– Complementar, în acest context, subliniem faptul că elementele supuse analizei sunt cu atât mai grave cu cât legea fundamentală (art. 80 din Constituţie) interzice în mod expres Preşedintelui implicarea în campania electorală, prin excluderea sa din sfera afilierii politice, rolul său fiind eminamente de mediator.
– Totodată, prin această intervenţie care a avut loc live dl. Klaus Iohannis a pus în dificultate radio-difuzorii întrucât o emisiune aparent informativă despre activitatea preşedintelui s-a convertit brusc într-o emisiune electorală, împiedicându-i să îşi respecte astfel obligaţiile asumate prin documentele depuse la CNA privind modul în care reflectă în grila de programe campania electorală.
–  Discursul lui Klaus Iohannis este în mod clar material de propagandă electorală, având în vedere că, în accepţiunea Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice si a campaniilor electorale, materialul de propaganda.
– Or, vă rugăm să constataţi că discursul preşedintelui îndeplineşte în mod cumulativ toate aceste condiţii enumerate în cele de mai sus, respectiv se referă în mod direct atât la Partidul Naţional Liberal (în sens pozitiv) cât şi la PSD în sens negativ, este utilizat în plină campanie electorală, are obiectiv electoral declarat (câştigarea alegerilor parlamentare de către Partidul Naţional Liberal) şi depăşeşte în mod clar obiectivul de informare a publicului”, arată PSD în sesizarea formulată la CNA.
Adauga un comentariu