Actualitate

Klaus Iohannis susține o nouă conferință de presă, la Palatul Cotroceni – Live Video

Publicat: 24 nov. 2020
Klaus Iohannis cu masca pe fata in timpul unei conferinte de presa
Președintele României, Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, șeful statului român, susține astăzi, 24 noiembrie 2020, de la ora 19.00 o nouă conferință de presă. Aceasta va avea loc la Palatul Cotroceni și va avea ca temă probabilă numărul de noi infectări înregistrate.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține marți, 24 noiembrie a.c., ora 19:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă”, a transmis Administrația Prezidențială.

Conferința de presă a început.

„A trecut un an de la alegerile prezidențiale, un an care era destinat construirii României normale, proiectul pentru care cetățenii mi-au acordat încrederea și votul lor. Din păcate, pandemia nu ne-a ocolit nici pe noi. Pe parcursul acestui an, eforturile mele și ale guvernului s-au concentrat în special pe combaterea epidemiei. Să nu uităm că la trei decenii de la Revoluție, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. PSD e principalul vinovat pentru acest dezastru.

Am datoria față de toți românii să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza e una uriață: destinul României de mâine. Țara noastră a fost puternic afectată de corupția și incompetența guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nicio reformă nu a scăpat nesabotată de PSD. Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul sanitar.

Clientelismul la nivel de politică de stat a dus România în punctul în care statul era în pericol să nu-și mai poată îndeplini misiunea fundamentală: protejarea sănătății și drepturilor cetățenilor. În acest context nefast un singur partid și-a asumat guvernarea țării. Multe lucruri s-au schimbat în bine. Cu resurse limitate, am demarat reforme importante care trebuie continuate și aprofundate. În toate domeniile deciziile se iau după consultarea experților, România a fost scoasă de pe lista rușinii în care ne-a inclus PSD, țările cu probleme în ce privește justiția și statul de drept. Am obținut cel mai mare pachet de finantare europeană din istorie.

E de neconceput un scenariu în care PSD ar fi fost la putere. Ne putem lesne imagina catastrofa sanitară cu PSD la guvernare. Votul de pe 6 decembrie e esențial, pentru că România nu-și mai poate permite un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generații au fost de sacrificiu. PSD a demonstrat că nu e capabil să se schimbe, rămâne aceeași formațiune retrogradă a baronilor roșii. Ce dovadă mai bună a faptului că PSD nu a înțeles nimic decât permanenta subminare din Parlamente a oricărui efort al guvernului de a ține sub control pandemia.

În timp ce românii și guvernul se luptă cu pandemia, PSD-iștii tot încearcă să treacă scuturi de taxe pentru domenii cum sunt cazinourile și jocurile de noroc. Ei bine, acest lucru trebuie să înceteze. Dragi români, pe 6 decembrie îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie în sfârșit definitivă. E timpul ca uniți cetățenii și forțele politice să intrăm într-o nouă etapă a dezvoltării noastre. E timpul să construim România normală
Sănătatea și Educația sunt prioritare. Refacerea legilor justiției pe baze constituționale și continuarea luptei anticorupție, eliminarea baronilor din administrație, vot în două tururi pentru primari, toate acestea trebuie să devină realitate.

O parte dintre aceste proiecte au fost deja elaborate, dar nici unul nu a putut avansa în Parlament din cauza acestui obstacol în calea dezvoltării care este PSD. Cu o nouă majoritate reformatoare, vom putea să punem în aplicare voința românilor și să asigurăm criteriile de integritate în funcțiile publice. Dacă nu facem pasul decisiv acum, în 6 decembrie, ar fi în zadar tot efortul nostru comun și toată lupta din ultimii ani pentru a apăra democrația. Doar cu un guvern de dreapta, în jurul PNL, cu o solidă majoritate, putem continua reformele demarate și să facem marile reforme așteptate.

În 2016, România a intrat în una din cele mai negre perioade ale istoriei sale recente. Pe 6 decembrie trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar. Sunt în continuare 100% implicat ca proiectul pentru care am fost ale să prindă contur. Vă asigur că voi lucra cu viitorul guvern, pe care îl văd construi în jurul PNL, pentru a transforma această viziune în realitate. PNL a avut curajul să-și asume guvernarea, știind că va prelua un buget secătuit. Chiar și așa, am găsit împreună cu PNL, reurse și soluții pentru a face față cu bine acestei teribile pandemii. Sigur că s-a făcut și eror ele sunt inevitabile pentru oricine se apucă serios de treabă. Însă ceea ce contează este hotărârea de a reseta din temelii modul greoi de funcționare a statului. România are șansa să fructifice oportunitățile post-pandemie pentru a se relansa economic și social.

Reformele adevărate le facem împreună, nu separat, pentru că forța noastră stă în valorile comune care ne unesc. Sunt decis să conduc acest amplu proiect de reconstrucție națională alături de toți partenerii care în acești ani mi-au dovedit că sunt total dedicați aceleiași viziuni de dezvoltare ca și mine și sunt convins că, peste patru ani de acum înainte, vom vedea noua față a României demne, prospere și democratice. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Nu-l intereseaza de infectari,ci de gloria sa si a PNL.Sa dispara celelalte partide .Asa s-a obisnuit sa ramana singur pentru a castiga sigur alegerile,apoi sa-si bata joc de poporul care l-a ales.Parlamentul sa fie numai PNL si sa fie al lui nu al tarii.Este de acum prea obraznic.Nu este in stare sa intre in competitie.Oare despre case si chirii, de nu mai este asa de insistent?

  • Rahatul asta e mai activ in campania electorala a PeNeLe decat a fost in campania prezidentiala Si evident, mai activ decat in toti anii cat a dormit pe el in functie Eu zic sa votam USR, da USR, desi nu-s fan, ca nu pot nici PiSDe nici PeNeLe Barem sa nu fie majoritate clara si se incomedeze reciproc Pardon, sa-si traga la gioale

  • HITLER A CARUI URMAS ESTE A OMORAT OAMENI NEVINOVATI CA EL SA CONDUCA ASA SI ACEST INDIVID FACE CAMPANIE PENTRU PNL .RUSINE SA-TI FIE NEAMTULE SI RUSINE SA LE FIE CELOR CARE L-AU VOTAT .

Adauga un comentariu