Actualitate

Marcel Ciolacu, atac la adresa Guvernului Orban: „Să vă fie rușine”

Publicat: 12 sept. 2020
Marcel Ciolacu vorbește la microfon
Marcel Ciolacu, lider interimar PSD

Marcel Ciolacu a acuzat că Guvernul Orban blochează proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vâlcea. Liderul PSD a adăugat că a fost cerută revizuire documentaţiei printr-un acord prealabil şi astfel nu poate fi obţinută o finanţare nerambursabilă pentru judeţul Vâlcea, ci se va reveni la etapa preliminară de depunere a unui proiect.

„Ce mai caută Orban la Vâlcea?! Dincolo de gogoşile electorale, trebuie să îi privească în ochi pe vâlceni şi să le spună de ce le-a distrus speranţele că vor avea şi ei apă curată! Pentru că asta a făcut domnul Orban, împreună cu ministrul Boloş şi coafeză pe care a plantat-o să se ocupe de fondurile europene! Operatorul de apă local avea la cheie proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vâlcea!!! Ce face Guvernul?! Ce ştie mai bine: îl blochează prin tot felul de tertipuri administrative.

Să ceri acum revizuirea documentaţiei printr-un acord prealabil este crimă politică şi administrativă! Astfel, nu putem vorbi de obţinerea unei finanţări nerambursabile pentru judeţul Vâlcea ci de întoarcerea în timp în etapa preliminară de depunere a unui proiect”, a scris Marcel Ciolacu sâmbătă pe Facebook.

Documentația elaborată la nivelul județului Vâlcea

Acesta a adăugat că documentaţia deja elaborată la nivelul judeţului Vâlcea pentru acest proiect va fi respinsă, din cauza Guvernului PNL.

„Cu alte cuvinte, nu vorbim de obţinerea unei finanţări nerambursabile, ci dimpotrivă de respingerea documentaţiei deja elaborate la nivelul judeţului Vâlcea, eliminarea din proiect a unor localităţi, revizuirea indicatorilor tehnico economici şi reluarea procedurilor deja parcurse pană în acest moment. Acest acord este aşadar un mare pas înapoi pentru judeţul Vâlcea! Guvernul PNL a eliminat dreptul de conectare la reţeaua de alimentarea cu apa şi canalizare a unor comunităţi din judeţul Vâlcea şi a pus noi oprelişti în obţinerea finanţării atât de mult aşteptate în teritoriu. Să vă fie ruşine!”, a conchis Ciolacu.

Marcel Ciolacu acuză Guvernul Ludovic Orban că a blocat toate acțiunile și măsurile inițiate de PSD

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul Orban că a blocat toate acțiunile și măsurile inițiate de PSD. Marcel Ciolacu scrie pe pagina sa de Facebook că, de când a venit la putere, nu are decât un singur scop și anume câștigarea alegerilor.

„De când a venit la putere, Guvernul Orban nu a avut decât un singur scop: totul pentru alegeri! Nu au intenționat nici un moment să guverneze țara, iar rezultatele se văd: măsuri aberante în numele gestionării pandemiei, dispreț și dezinteres total față de adevăratele probleme cu care se confruntă românii, economie distrusă, agricultură lăsată în voia sorții, venituri din ce în ce mai mici pentru români“, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Liderul social democrat susține că principala sarcină a liberalilor a fost să blocheze proiectele inițiate de PSD.

„În schimb, principala lor sarcină a fost punerea tuturor resurselor statului la dispoziția PNL și blocarea oricărei acțiuni sau măsuri, initiate de PSD, oricât de bune ar fi fost ele!

Proiectul de dezvoltare și regenerare urbană a Sectorului 5, inițiat de primarul nostru, Daniel Florea blocat de Guvern, prin preluarea terenului de 100 de ha, spre stupefacția partenerilor internationali, BERD și Băncii Mondiale, finanțatorii proiectului!“, precizează Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu