Actualitate

Ședință importantă la PSD. Social-democrații vor forțează mărirea pensiilor cu 40%

Publicat: 10 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ședință importantă la PSD. Social-democrații vor forțează mărirea pensiilor cu 40
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

O ședință importantă a Consiliului Politic Naţional al PSD are loc astăzi, de la ora 11,00, la sediul central al partidului. Tema principală a discuţiilor sunt alegerile locale.

Un alt subiect îl constituie proiectele legislative pe care social-democraţii le vor promova în sesiunea parlamentară care a început în această lună.

Cel mai important dintre ele este amendamentul de la Comisiile de muncă depus la rectificarea bugetară, care spune că se abrogă prevederea potrivit căreia punctul de pensie creşte cu 14% şi se păstrează forma iniţială din legea pensiilor, adică majorarea cu 40% de la 1 septembrie 2020.

Ședință importantă la PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că a avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup parlamentar pe acest subiect.

„Am avut discuţii marţi cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că acest amendament va trece în votul din plenul comun. Sunt mai mulţi lideri, cred că o să anunţe domniile lor în ziua votului. În acest moment se ştie că PSD este minoritar în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie – mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL – către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Ce se întâmplă cu banii împrumutați?“

Liderul social democraților a menționat că PSD a formulat acel amendament pentru că legile trebuie respectate.

„Mai mult, nivelul de trai în România a scăzut foarte mult, INS spune acest lucru. Nu este o mărire extraordinară, această mărire poate fi suportată. România împrumută 1.000 de euro pe secundă, vrem să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani, fiindcă ei nu se regăsesc în economie. În ceea ce priveşte împrumuturile, noi plătim o dobândă de 4,74%, este cea mai mare dobândă plătită de un stat european. FMI a acordat multor state, Poloniei, Greciei, Bulgariei, împrumuturi cu dobândă zero, 2 miliarde de euro, pentru perioada de pandemie, cu o singură condiţie: ca achiziţiile să se facă transparent. Vreau să vă spun că România nu a accesat un astfel de împrumut”, a afirmat Ciolacu.

Ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară pe anul 2020 urmează să intre în dezbaterea plenului comun al Parlamentului săptămâna viitoare.

„Să punemă stop «jafului panelist»“

Altfel, Marcel Ciolacu, a scris pe pagina sa de Facebook, că PSD îi va da o lecţie lui Ludovic Orban pe care s-o ţină minte în aceste alegeri. Liderul social democraților este convins că toţi candidaţii PSD sunt pregătiţi şi determinaţi să pună stop „jafului panelist“ şi să îi dea o lecţie lui Ludovic Orban.

„PSD îi va da o lecţie lui Orban pe care s-o ţină minte în aceste alegeri! Toţi candidaţii PSD sunt pregătiţi şi determinaţi să pună stop jafului penelist pe 27 septembrie! Mă aşteptam însă ca premierul Orban să spună că aceste alegeri sunt dificile din cauza condiţiilor speciale în care se desfăşoară“, susține Marcel Ciolacu.

Șeful PSD este de părere că Guvernul liberal trebuie dă ia măsuri clare atât pentru desfăşurarea activităţilor şcolare, cât şi pentru organizarea corectă şi în siguranţă a alegerilor.

„Incompetenţii din Guvern trebuie să iasă din logica de campanie în care au fost timp de 10 luni de zile şi să ia măsuri clare atât pentru desfăşurarea activităţilor şcolare, cât şi pentru organizarea corectă şi în siguranţă a alegerilor“, a mai menționat Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu