National

Marcel Ciolacu, despre acuzațiile de fraudă la adresa PSD: „E matematică şi vom vedea unde este greşeala”

Publicat: 28 sept. 2020
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, președinte PSD

Partidul Social Democrat este acuzat de către USR-PLUS că a fraudat alegerile la Primăria Sectorului 1, prin întocmirea unor false procese verbale. Marcel Ciolacu a venit cu o replică la aceste acuzații și a declarat că ”este o tâmpenie”, cu toate că Poliția a ridicat câteva acte și a trecut și la audirea unor persoane.

”E o tâmpenie (n.r. fraudarea). Avem o numărătoare paralelă. Fiecare reprezentant al unui partid în secţia de vot pleacă acasă cu o copie după procesul verbal. Fiecare partid are un soft, programul care e simplu în Excel, unde se adună voturile. Nu e o grozăvie.

Numărătoarea paralelă a PSD ne dă că domnul Tudorache a câştigat alegerile cu 200 şi ceva de voturi. Avem şi noi aceste întrebări. E posibil să fie introduse eronat în softul BEC-ului anumite buletine de vot, anumite procese verbale. Avem acest drept să vedem aceste lucruri.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre acuzațiile de fraudă la adresa PSD: „E matematică şi vom vedea unde este greşeala”

Președintele PSD  a precizat că a fost depusă plângere, iar voturile vor fi renumărate.

S-a depus plângere la BEC ca să fie numărate iarăşi toate buletinele. Prima dată se verifică la BEC dacă au fost introduse corect procesele verbale. E matematică şi vom vedea unde este greşeala.

Ce să falsifici? Copii după procesele verbale? Originalele sunt la BEC. Mă aştept să câştige cel votat de bucureşteni. Este o procedură 24-48 de ore trebuie soluţionat.

Nu ştiu cât e bugetul Primăriei şi cât de mare. Contează ca voinţa bucureştenilor să fie cea reală. S-au dus acele vremuri de tristă amintire. Campionii erau cei de la PDL. E o problemă de introducere a unor date într-un sistem. Înseamnă că este problemă (n.r. dacă softul s-a oprit la 95 la sută).”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, declarații de ultimă oră: „Rezultatele votului de ieri ne arată că PSD este pe drumul cel bun”

Președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, susține că formațiunea pe care o conduce a câștigat alegerile locale la nivel național, asta pentru că s-au obținut cele mai multe Consilii Județene și s-au câștigat cele mai multe primării.

”Rezultatele votului de ieri ne arată că PSD este pe drumul cel bun. România are nevoie la o alternativă la ceea ce este astăzi. Democrația din România are nevoie de un partid de stânga modernă.

În acest moment, PSD are cel mai mare număr de CJ-uri, respectiv 20 de CJ-uri. Avem cel mai mare număr de primari din România. Procesul de reconstrucție internă a dat rezultate. PSD trebuie să se deschidă către exterior. Persoanele anchilozate prea mult timp în anumite funcții, fie că a fost vorba de PSD, fie că a fost vorba de PNL, au fost sancționate de români. Acest rezultat ne dă speranța că vom avea un rezultat politic mult mai bun la alegerile parlamentare.”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunță o analiză la Partidul Social Democrat

Social – democrații vor analiza eșecurile de la alegerile locale 2020. Marian Oprișan a pierdut Consiliul Județean Vrancea, după două decenii de ani. Ciolacu afirmă că pesediștii vor căuta soluții și vor analiza rezultatele de la alegerile locale.

„Vom avea o analiză în structurile interne ale partidului și vom lua decizii. Mi se pare corect ca aceste discuții să le am cu colegii și deciziile să se ia la partid”, a declarat Ciolacu.

Adauga un comentariu