Actualitate

Marcel Ciolacu, despre carantinare: „Un mecanism pervers, gata să anihileze libertățile românilor”

Publicat: 13 iul. 2020
ALT=
Marcel Ciolacu critică alianța Victor Ponta – Robert Negoiță: „E un ajutor direct pentru Nicușor Dan!”

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Acesta consideră că prin carantinarea propusă de liberali, libertatea poporului este vândută la rație. De asemenea Marcel Ciolacu îl acuză pe premierul României că se ascunde și că restrânge drepturi și libertăți. Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de analiza dură a liderului social democrat.

”Carantina lui Orban este o aberație care, după 30 de ani, vinde iar libertatea la rație. Guvernul PNL să explice românilor de ce a aruncat iar țara în haos legislativ! Am decis azi să nu votăm legea carantinei până când Orban și Tătaru vin în Senat să-și susțină proiectul de lege. Și ministrul Justiției trebuie să explice cum a putut totuși să dea aviz pe un proiect atât de prost. Este cu atât mai grav că s-a dat aviz pe o lege care restrânge drepturi și libertăți!!! Sunt trei zile de când l-am chemat pe Orban la Senat și văd că încă se ascunde.

Guvernanții ori sunt inconștienți, ori le e frică de valul public de indignare. Țipă medici, pacienți, juriști, societate civilă – așa de bun a fost proiectul lor! Premierul trebuie să vină să explice cum a lăsat iar țara în vid legislativ și apoi a născut o lege tip matrioska. La suprafața era despre urgența sanitară și sănătatea publică și înăuntru un mecanism pervers, gata să anihileze libertățile românilor. Cât despre președintele Iohannis, prin tăcerea sa solemnă și asurzitoare ne arată ce ghinion avem că vidul legislativ prin care trece țara pică fix în weekendul lui prelungit!”, scrie Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu îi cheamă pe Ludovic Orban și Cătălin Predoiu în Senat: „PNL transformă țara în lagăr!“

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi cheamă pe premeirul Ludovic Orban și pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, în Senat, acolo unde se dezbate legea carantinării și izolării.

„Premierul Orban și Ministrul Justiției Predoiu trebuie să vină URGENT în Senatul României!! Unde românii trebuie apărați, nu abuzurile comise sub pretextul pandemiei!

Virusul nu are culoare politică, dar Prostia, Neputința și Lăcomia sunt vopsite în galben! Pentru a-și acoperi furturile, Guvernarea PNL lovește zi de zi în români”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu îi cheamă pe Ludovic Orban și Cătălin Predoiu: „Legea carantinei este dovada supremă a batjocurii!“

Liderul PSD susține că Legea carantinei este „dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor și libertăților românilor. Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice și o luăm acum de la capăt în Senat“.

„Le solicit prezența premierului și ministrului Justiției la dezbateri, față în față cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești, medici și pacienți!

În niciun caz NU vom permite transformarea țării în lagăr medical! Guvernarea PNL a produs numai aberații! Pe bandă rulantă. Însă, cei care suferă din cauza incompetenței crase a PNL sunt românii!“, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Senatul trebuai să adoptă astăzi Legea carantinei, însă proiectul de lege este dezbătut în Comisiile din Senat, iar mâine va intra în plen.

Legea carantinei, votată de deputați

Legea carantinei a fost votată ieri de Camera Deputaților, după ce reprezentanții PSD au ajuns la o formă agreată și cu secretarul de stat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a spus ieri că, în urma discuţiei cu reprezentanţii Parlamentului, s-a ajuns la un proiect viabil, care permite autorităţilor „să-şi facă treaba”.

„Spre ca cei de la Guvern să înceteze să mai invoce pandemia pentru a pune presiune pe Parlament să adoptăm legi fără dezbateri consistente. Este numai vina Guvernului că s-a ajuns în această situație”, a declarat președintele Senatului, Robert Cazanciuc, care a menționat că astăzi legeas este dezbătută în comisia jurudică a Senatului.

 

Comentarii
  • ba thigane cu tata aviator marsh in phula mea ‘te arde pe la spate si o sa-ti ia locul orlando chiparosu’ptr ca ai adus partidul la cel mai mic scor de cand a fost infiintat

Adauga un comentariu