National

Marcel Ciolacu, despre discriminarea pe bază de vaccin: „E dreptul omului să aleagă dacă vrea să se vaccineze sau nu”

Publicat: 16 mai 2021
Marcel Ciolacu cu mască
Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu

Duminică, 16 mai 2021, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a fost invitat la Antena 3, unde a vorbit despre poziția în care se află în legătură cu discriminarea pe bază de vaccin.

Liderul PSD a precizat că nu este de acord ca doar persoanele vaccinate să aibă acces la diverse evenimente. El consideră că o alternativă potrivită este accesul pe bază de teste anti-COVID sau teste de anticorpi.

„Acuma s-a terminat cu ciuma roşie, ciumaţii sunt ăia nevaccinaţi. N-ai voie la nuntă dacă nu eşti vaccinat. Nişte tâmpenii. De fapt iarăşi ţii societatea divizată. Trebuie să explici. Puterea de administrare a statului trebuie să se vadă, nu trebuie să învrăjbeşti oamenii. Continuă acelaşi stil păgubos pentru toată lumea”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu, despre discriminarea pe bază de vaccin: „E dreptul omului să aleagă dacă vrea să se vaccineze sau nu”

Președintele PSD a precizat că și oamenii care refuză să se vaccineze au drepturi, iar alternativele ar trebui să nu fie limitate la vaccinare pentru accesul în diverse locuri. Marcel Ciolacu a propus testarea, în schimbul excluderii persoanelor care nu s-au vaccinat, de a fi prezente la anumite evenimente sau locuri.

„Avem drepturi şi libertăţi, sunt oameni care nu vor să se vaccinete. Ne întoarcem la Ceauşescu atunci. Nu vrei să te vaccinezi, te testezi. E dreptul omului să aleagă dacă vrea să se vaccineze sau nu. Nu vrei să te vaccinezi, vii cu testare. Sunt unii oamenii care au avut COVID, nu li se recomandă vaccinarea. Trebuie să laşi plaja mult mai mare”, a explicat Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre o eventuală rupere a coaliţiei de guvernare: „O să vorbim mai des de atitudinea unui partid de opoziţie”

În aceeași zi, la Antena 3, Marcel Ciolacu a reluat subiectul unei eventuale ruperi a coaliției de guvernare. Liderul PSD exclude posibilitatea ca formaţiunea politică, pe care o conduce, să susţină un guvern minoritar al PNL.

În plus, el a precizat că „buna-credinţă” de care a dat dovadă PSD „s-a cam terminat” şi că se va vorbi „mai des de atitudinea unui partid de opoziţie”.

„Nu o să susţinem un guvern minoritar al Partidului Naţional Liberal, vă anunţ cu toată responsabilitatea. Este exclus aşa ceva”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3, în contextul unei discuţii despre tensiunile şi coaliţia de guvernare şi o eventuală rupere a acesteia.

Președintele Partidului Social Democrat a mai adăugat că buna sa credință, dar și a colegilor acestuia, de care au dat dovadă, „s-a cam terminat”. De aceea, Marcel Ciolacu a subliniat că o să vorbească mai des de atitudinea unui partid de opoziţie.

„Buna credinţă cu care am fost, imediat după ce am câştigat alegerile, şi la preşedinte, şi apelul către toate forţele politice că nu trăim timpuri normale, va veni o criză economică, nu s-a terminat pandemia, acum avem un relaş… Am zis să mergem cu un guvern de uniune naţională. Buna credinţă, cel puţin a mea, personală, dar sunt convins că şi a colegilor mei, s-a cam terminat. De aceea o să vorbim mai des de atitudinea unui partid de opoziţie”, a conchis liderul Partidului Social Democrat.

Adauga un comentariu