Actualitate

Marcel Ciolacu, după mesajul lui Vladimir Putin: „Cu certitudine este un dictator și un criminal de război” – VIDEO

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Marcel Ciolacu după mesajul lui Vladimir Putin Cu certitudine este un dictator și un criminal de război - VIDEO
Vladimir Putin a fost numit de Marcel Ciolacu dictator și criminal de război

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, după mesajul lui Vladimir Putin a făcut declaraţii de presă. Liderul Camerei Deputaţilor l-a acuzat pe preşedintele Rusiei şi l-a numit „dictator şi criminal de război”.

Reamintim faptul că liderul de la Kremlin a participat la parada militară de Ziua Victoriei.

Ce a transmis Marcel Ciolacu după mesajul lui Vladimir Putin, preşedintele Rusiei

Liderul social-democraţilor l-a atacat dur pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care a participat la parada militară de Ziua Victoriei şi Ziua Europei. Marcel Ciolacu a menționat că acesta este un dictator şi criminal de război.

„E o sfidare față de întreaga lume și își continuă parcursul de dictator domnul Putin. Cu certitudine este un dictator și un criminal de război. Nu mă aștept la nimic din partea lui și nici nu mă interesează ce face. Țara noastră nu este într-un conflict direct cu Rusia. România e membră NATO și în funcție de ce va decide NATO, așa vom face”, a declarat Marcel Ciolacu.

Vladimir Putin, discurs de Ziua Europei

Astăzi, de 9 mai 2022, cu prilejul Zilei Victoriei și Zilei Europei, președintele rus Vladimir Putin și-a început discursul în Piața Roșie din Moscova menționând luptătorilor ruși că tot ce a decis a fost doar pentru securitatea Rusiei.

„Operațiunea militară specială a fost necesară și oportună, o decizie corectă a unei țări independente, puternice și suverane”, a menționat Vladimir Putin.

De asemenea, liderul de la Kremlin afirma că în ultimul an au existat o serie de tensiuni cu alte națiuni europene și cu NATO. Rusia „a îndemnat Europa să găsească un compromis corect, dar ei nu au vrut să ne audă”. Acesta e principalul motiv pentru care are loc operațiunea punitivă în Donbas, unde sunt în aceste momente concentrate operațiunile Rusiei.

„La Kiev spuneau că ar putea obține arme nucleare și NATO a început să exploreze ținuturile din apropierea noastră și asta a devenit o amenințare evidentă pentru țara noastră și la granițele noastre. Au încercat să ne amenințe într-un mod inacceptabil. Totul ne spunea că este nevoie să luptăm. Dragi camarazi, viața fiecărui soldat și ofițer este o tragedie și o pierdere irecuperabilă pentru familiile lor, organizațiile vor face tot pentru ajutorarea familiilor răniților din operațiunea militară. Am semnat un decret în acest sens. Gărzi de mercenari se luptă împotriva noastră Azi luptați pentru securitatea și siguranța țării noastre, valorile țării noastre, o Rusie puternică și independentă este ceea ce ne dorim”, a mai transmis președintele Rusiei.

Parada aeriană, anulată din cauza vremii nefavorabile

De asemenea, important de menționat este faptul că parada aeriană inclusă în ceremoniile de Ziua Victoriei de la Moscova a fost anulată din cauza vremii, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenția de știri de stat RIA Novosti.

Ceremonia aeriană trebuia să expună nu mai puțin de 77 de avioane care zburau deasupra Pieței Roșii din Rusia, marcând cea de-a 77-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice în fața Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial. În program, de asemenea, erau și opt avioane de vânătoare MiG-29 care ar fi zburat în formație „Z” pentru a-și arăta sprijinul pentru trupele rusești care luptă în Ucraina.

Marcel Ciolacu, după mesajul lui Vladimir Putin, a izbucnit. Președintele Rusiei și-a încheiat discursul de 10 minute spunând „Glorie forțelor noastre armate!”

Comentarii
Adauga un comentariu