Actualitate

Marcel Ciolacu: Guvernul va putea oricând să instituie carantină

Publicat: 07 iul. 2020

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a transmis astăzi un mesaj prin care invită societatea civilă în Parlament. Acesta consideră că legea carantinării și izolării conține mai multe „aberații majore ce atentează grav la drepturile și libertățile românilor”.

„Guvernul Orban naște un alt zombi legislativ și ne impune dezbatere în regim de urgență. Invităm în Parlament societatea civilă să reparăm împreună haosul PNL!
Doar la prima lectură, colegii mei au găsit în legea privind carantina și izolarea aberații majore ce atentează grav la drepturile și libertățile românilor. Enumăr câteva exemple din gândirea unui partid care își spune liberal, dar vrea să transforme statul într-un regim totalitar:

Guvernul poate oricând să instituie carantină

izolarea prevede nu doar separarea fizică, ci și aplicarea obligatorie a unui tratament inclusiv asimptomaticilor – cum s-a întâmplat deja, neconstituțional, în multe spitale;
– formularea “probabilitate ridicată de apariție și propagare a unui agent patogen” permite oricând guvernului să instituie carantină și s-o mențină oricât;
– oricine și orice poate fi suspectat ca ”potențial expus” virusului și intră în carantină, se aplică restricții și unor bunuri ale românilor, precum automobilele, de exemplu;

– Nu există nici un fel de claritate asupra duratei lipsirii de libertate; „datele științifice” nu pot constitui un criteriu valid juridic când e vorba de lipsirea de libertate, fiindcă nu oferă deloc predictibilitate;
– oferă puteri discreționare ministrului Sănătății de a dispune cele mai grave măsuri de privare de libertate când există un risc iminent, la simpla propunere a Institutului Național de Sănătate Publică, care de altfel îi este subordonat.

Am auzit azi cele mai importante voci ale societății civile punctând alte exemple de derapaje dramatice pe care această lege le provoacă. De aceea, vom invita mâine principalele ONG-uri din România specializate în apărarea drepturilor omului la dezbaterea acestei legi în comisii. Îi vom asculta și le vom prelua propunerile. Să vedem dacă PNL va considera și societatea civilă un “dușman al poporului”, pe modelul CCR!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, mesaj dur: „Iohannis vindea țării iluzii, Orban și Cîțu îngropaseră economia”

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lannsat acuze dure la adresa președintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban și ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Acesta a afirmat că președintele vindea iluzii poporului în timp ce ceilalți doi distrugeau economia.

„Iohannis vindea țării iluzii de pe terenul de golf, dar în realitate, Orban și Cîțu îngropaseră economia. Ei s-au îmbogățit pe trei vieți, noi vom plăti trei generații!

Românii plătesc cea mai mare factură a incompetenței din istoria modernă a acestui stat. Iată cât ne-a costat până azi proasta guvernare liberală:
⚠️ 18 miliarde de euro imprumuturi, ne îndatorăm cu 1000 euro/secundă;
⚠️ 2.5 miliarde de euro investiții străine dispărute;
⚠️ 2 miliarde euro minus în rezerva BNR în primele 2 luni de guvernare, pentru calmarea exploziei cursului valutar după declarațiile iresponsabile ale lui Cîțu;
⚠️ 12 miliarde euro deficit bugetar în perioada noiembrie 2019 – mai 2020;
⚠️ 57 miliarde euro pierderi la cifra de afaceri a companiilor locale, de la instituirea stării de urgență pâna azi.

❗ Liberalii promit investiții fantasmagorice, 100 de miliarde de euro pe 10 ani, dar românii pierd pe mâna lor minim 70 de miliarde în doar 7 luni. Proastă afacere a mai făcut țara cu Iohannis și «Guvernul Meu»!”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Adauga un comentariu