Actualitate

Marcel Ciolacu îi invită în mod oficial pe cei din USR-PLUS și AUR să voteze moţiunea de cenzură depusă de PSD

Publicat: 03 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu îi invită în mod oficial pe cei din USR-PLUS și AUR să voteze moţiunea de cenzură depusă de PSD
Președintele PSD a respins zvonurile conform cărora este deranjat de creșterea în popularitate a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

În ultimele zile în România se înregistrează o premieră istorică după ce mai toate partidele au depus sau vor depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. În aceste momente, Marcel Ciolacu, liderul social democrat a transmis un semnal general către USR-PLUS și AUR să semneze moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

Contextul este unul în care premierul Florin Cîțu este contestat de USR-PLUS după ce acessta a vrut să voteze proiectul Anghel Saligny, PNDL 3, proiect care nu este pe placul USR-istilor. De altfel, lucrurile au degenerat în momentul în care Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Marcel Ciolacu îi invită pe cei din USR-PLUS și AUR să voteze moţiunea de cenzură făcută de PSD

Într-un mesaj publicat pe o reţea de socializare, Marcel Ciolacu i-a invitat pe parlamentarii din USR-PLUS și AUR să vină să semneze şi ulterior să voteze moţiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu. Moţiunea de cenzură este făcută de PSD.

”Invit oficial toate formațiunile politice și toți parlamentarii care își doresc înlăturarea actualului guvern să contribuie cu modificări sau completări la moțiunea propusă de PSD, având în vedere că aceasta este singura variantă care a fost prezentată public și care beneficiază de numărul de semnături necesar pentru inițierea procedurii parlamentare.

Le transmit domnilor Bârna și Simion că miza cea mai importantă în acest moment NU este textul său autorul moțiunii, ci VOTUL din Parlament care să determine căderea Guvernului Cîțu. Prin urmare, așa cum am spus aseară, PSD va vota o eventuală moțiune de cenzură USR-AUR dacă cele două partide vor avea semnăturile necesare pentru a fi depusă.

Fac un apel la toate partidele parlamentare să urgenteze procedurile constituționale pentru încheierea cât mai rapidă a acestei crize guvernamentale. Oamenii au probleme majore care trebuie rezolvate, nu vor ca politicienii să-și piardă vremea cu tot felul de crize politice repetate.

Prioritatea noastră trebuie să fie stoparea degradării accelerate a nivelului de trai, pe fondul creșterii masive a prețurilor la energie, alimente și medicamente. De aceea, este nevoie de instalarea cât mai rapidă a unui guvern legitim care să pună capăt dezastrului economic și social provocat de actuala echipă guvernamentală.”, scrie Marcel Ciolacu.

Sorin Grindeanu a anunțat faptul că a terminat de scris moţiunea de cenzură

În cursul zilei de joi, 2 septembrie 2021, Sorin Grindeanu anunţa faptul că PSD a terminat de redactat textul moţiunii de cenzură şi făcea, de asemenea un apel la cei care vor să dea jos Guvernul Cîțu. Fostul premier a declarat faptul că doar moţiunea de cenzură PSD contează pentru că formaţiunea politică este singura care poate depune, fără alianțe, o astfel de iniţiativă. Grindeanu a declarat că cei care nu semnează moţiunea sunt tocmai cei care fac jocuri de balet şi sunt într-o procedură de șantaj:

Am terminat textul moțiunii de cenzură pe care îl punem la dispoziţia tuturor celor care vor să semneze. PSD este singurul partid care are puterea dată de numărul de parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură. Cine vrea ca intradevăr să pice Guvernul trebuie să semneze. Restul este balet. Semnarea moţiunii PSD este singura garanţie că se doreşte plecarea Guvernului,. Lipsa unei semnături este exemplul că se vrea un şantaj şi presiuni politice. Nimeni nu e interesat de scumpirea alimentelor, creșterea prețului la carburant. Scăderea drastrică a nivelului de trăi este temă centrală a moţiunii PSD. Este singurul lucru care contează. Am finalizat înfiinţarea comisiei de anchetă pentru a vedea de ce preţurile au crescut. Românii trebuie să afle de ce au ajuns să plătească un preţ de energie mai mare decât Germania sau Polonia, Austria. a declarat Sorin Grindeanu.

Unic în istoria României după ce aproape toate partidele vor depune moţiuni de cenzură

Conflictul politic din România pare să fie fără precedent în istorie. De altfel, premierul Florin Cîțu a generat o criză prin care s-a realizat şi o premieră istorică. Vorbim despre faptul că mai toate partidele mari şi-au anunţat intenţia de a depune moţiunea de cenzură. Excepţie de la acest lucru face PNL dar și UDMR.

Pe de altă parte, cei din USR-PLUS au declarat faptul că sunt în negocieri cu AUR pentru susţinerea moţiunii lui George Simion. De altfel, surse din USR-PLUS au anunţat faptul că parlamentarilor le-ar fi greu să voteze o moţiunea de cenzură în care o bună parte din acuze le sunt aduse tocmai miniştrilor formaţiunii politice menţionate anterior.

Adauga un comentariu