Actualitate

Sorin Grindeanu anunţă că PSD a finalizat textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu: Doar noi avem puterea de a da jos guvernul!

Publicat: 02 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorin Grindeanu anunţă că PSD a finalizat textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu Doar noi avem puterea de a da jos guvernul
Sorin Grindeanu anunță că bucureștenii vor avea bilet unic de transport

În aceste momente, Sorin Grindeanu, lider PSD, susţine că formaţiunea politică pe care o reprezintă a terminat textul moţiunii de cenzură şi trece la strângerea de semnături. Acesta i-a invitat pe cei din alte formaţiuni politice care doresc căderea Guvernului să vină să semneze.

Fostul premier al României a declarat faptul că cei care nu vor semna sunt tocmai cei care şantajează Guvernul şi care vor să obţină alte avantaje.

Sorin Grindeanu anunță finalizarea textului moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

În aceste momente, Sorin Grindeanu a declarat faptul că PSD a terminat textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Acesta i-a invitat pe toţi parlamentarii care vor să pice Guvernul să semneze. De altfel, fostul premier menţionează faptul că cei care nu vor semna au altă agendă de șantaj:

Am terminat textul moțiunii de cenzură pe care îl punem la dispoziţia tuturor celor care vor să semneze. PSD este singurul partid care are puterea dată de numărul de parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură. Cine vrea ca intradevăr să pice Guvernul trebuie să semneze. Restul este balet. Semnarea moţiunii PSD este singura garanţie că se doreşte plecarea Guvernului,. Lipsa unei semnături este exemplul că se vrea un şantaj şi presiuni politice. Nimeni nu e interesat de scumpirea alimentelor, creșterea prețului la carburant. Scăderea drastrică a nivelului de trăi este temă centrală a moţiunii PSD. Este singurul lucru care contează. Am finalizat înfiinţarea comisiei de anchetă pentru a vedea de ce preţurile au crescut. Românii trebuie să afle de ce au ajuns să plătească un preţ de energie mai mare decât Germania sau Polonia, Austria.  a declarat Sorin Grindeanu.

Dan Barna anunță depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Recent, într-o declarație publicată de Dan Barna, se arată faptul că cei de la USR-PLUS vor depune și ei o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu:

Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.
Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați că această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.
Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.
Florin Cîțu trebuie să plece.
Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coalția îi retrage sprijinul politic. a declarat Dan Barna.

Pe de altă parte, tot scandalul a început în momentul în care proiectul Anghel Saligny a fost băgat pe ordinea de zi de premierul Florin Cîțu fără acordul celor de la USR-PLUS. Acest lucru a culminat cu decizia lui Florin Cîțu de a-l remania pe Stelian Ion, ministrul Justiției la acea dată. De altfel, acum câteva zeci de minute, Klaus Iohannis a semnat ordinul de remaniere trimis aseară de Florin Cîțu la Cotroceni.

 

Adauga un comentariu