Actualitate

Marcel Ciolacu, întâlnire cu sindicatele: „E inuman şi umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră”

Publicat: 25 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu întâlnire cu sindicatele E inuman şi umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră
Marcel Ciolacu amintește de episodul în care Dan Barna se prefăcea că tastează la calculator

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a scris luni, 25 ianuarie, pe pagina sa de Facebook, că urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor. Marcel Ciolacu a precizat că PSD prezenta miercuri, 27 ianuarie, bugetul alternativ pe 2021.

„Mâine ne vom întâlni cu liderii principalelor confederaţii sindicale din ţară pentru a ne consulta asupra principiilor pe care construim bugetul naţional alternativ, precum şi pe indicatorii macroeconomici.  Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicalişti strigă de la începutul anului în stradă. Că #austeritatea lui Cîţu este o minciună! Că este inuman şi umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o ţară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 şi 1.600 de lei lunar, iar preţurile alimentelor şi energiei au explodat! Că împrumuturile aberante ale guvernaţilor s-au scurs în buzunarele clientelei de partid, la populaţie şi firme neajungând nimic!”, a menționat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Prietenii puterii s-au îmbogăţit din tunurile cu măşti“

Liderul social democrat a lansat mai multe acuzații la adresa Guvernului Florin Cîțu.

„Nu au vrut să mărească #alocaţiile copiilor. Deşi Germania, de ex., exact asta a făcut anul trecut, iar acum, în America, preşedintele Biden vrea să dea între 3.000 şi 3600 de dolari pe an pentru fiecare copil. Nu au mărit #salariile şi #pensile conform legii. În schimb, prietenii puterii s-au îmbogăţit din tunurile cu măşti, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tablă, vezi cazul Baronului de la Iaşi cercetat de DNA!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

„Bani sunt şi nu doar pentru clientela puterii!“

Președintele PSD a adăugat că liberalii nu au vrut să ajute firmele locale în timpul pandemiei.

„Nu au ajutat #firmele locale. România a avut cel mai slab răspuns fiscal anti-pandemie din Europa. Doar promisiuni electorale, în realitate sprijinul concret nici măcar acum nu a ajuns la firmele afectate! Românii trebuie să ştie adevărul în privinţa finanţelor ţării. Bani sunt şi nu doar pentru clientela puterii!

Vom prezenta #miercuri varianta noastră de buget, care demonstrează că sunt bani pentru a mări veniturile românilor şi a ajuta masiv economia! Vom arăta că #sănătatea poate şi trebuie finanţată suplimentar! Vom explica românilor cum România se poate dezvolta prin #stimularefinanciară şi nu prin austeritate fiscală!”, a conchis Ciolacu.

Dan Barna recunoaște că nu sunt bani

Vicepremierul Dan Barna a recunoscut luni, 25 ianuarie, că nu sunt bani la bugetul de stat. Dan Barna a susținut că este nevoie ca acest Guvern să compenseze guvernarea violentă anti-economie de piaţă a PSD şi a ultimilor ani şi a arătat deschiderea Executivului la dialog pentru a găsi cele mai bune soluţii.

„Bugetul României este sub o presiune foarte mare, datorită necesităţii de a ne încadra în deficitul de 7% agreat cu Comisia Europeană”, afirmat vicepremierul. E nevoie ca acest Guvern să compenseze guvernarea, cum să o numesc, violentă anti-economie de piaţă a PSD şi a ultimilor ani, care a dat un mesaj negativ în plan internaţional. Această guvernare a coaliţiei actuale care conduce România vine cu un nou punct de vedere în care parteneriatul cu Bursa de Valori, cu bursele este o prioritate nu formală, ci foarte concretă”, a declarat Dan Barna.

Adauga un comentariu