Actualitate

Dan Barna recunoaște că nu sunt bani: „Bugetul României este sub o presiune foarte mare“

Publicat: 25 ian. 2021
Dan Barna vorbește la microfon
Vicepremierul Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna a recunoscut luni, 25 ianuarie, că nu sunt bani la bugetul de stat. Dan Barna a susținut că este nevoie ca acest Guvern să compenseze guvernarea violentă anti-economie de piaţă a PSD şi a ultimilor ani şi a arătat deschiderea Executivului la dialog pentru a găsi cele mai bune soluţii.

„Bugetul României este sub o presiune foarte mare, datorită necesităţii de a ne încadra în deficitul de 7% agreat cu Comisia Europeană”, afirmat vicepremierul. E nevoie ca acest Guvern să compenseze guvernarea, cum să o numesc, violentă anti-economie de piaţă a PSD şi a ultimilor ani, care a dat un mesaj negativ în plan internaţional. Această guvernare a coaliţiei actuale care conduce România vine cu un nou punct de vedere în care parteneriatul cu Bursa de Valori, cu bursele este o prioritate nu formală, ci foarte concretă”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna: „Nu există o variantă de legiferare întorcând angajaţii împotriva angajatorilor“

Vicepremierul a precizat că este nevoie ca un număr cât mai mare de companii să fie listate la bursă şi și-a exprimat disponibilitatea de dialog a Executivului.

„Nu există o variantă de legiferare în care, întorcând angajaţii împotriva angajatorilor, statul împotriva antreprenorilor şi toată lumea împotriva Bursei să poţi să te dezvolţi ca ţară. Ceea ce am trăit de 30 de ani, n-a făcut decât să ne ţină pe loc şi acest lucru l-am înţeles foarte clar. Bugetul este sub o presiune foarte mare, iar Executivul are nevoie de piaţa de capital”, a menționat Dan Barna.

„Lucrăm bugetul României în momentul de faţă“

Vicepremierul a adăugat că se înceracă o încadrare în deficitul de 7% agreat cu Comisia Europeană.

„Criza pandemică a pus o presiune foarte mare pe multe zone de economie, iar bugetul României în momentul de faţă – că lucrăm la buget în aceste săptămâni –  este sub o presiune foarte mare, datorită necesităţii de a ne încadra în acel deficit de 7% agreat cu Comisia Europeană. Şi din această perspectivă, piaţa de capital poate să fie un instrument şi un partener de care avem atâta nevoie”, a zis Dan Barna.

„Avem şansa de a ieşi din criză în momentul în care campania de vaccinare va avea succesul scontat“

Dan Barna a precizat că se lucrează la la Planul de Reconstrucţie şi Rezilienţă pe care România îl va propune Comisiei Europene.

„Lucrez în aceste zile, împreună cu echipa mea şi cu colegii din Guvern, la Planul de Reconstrucţie şi Rezilienţă pe care România îl va propune Comisiei Europene. Vorbim de 30 de miliarde de euro care vor veni în piaţa din România şi, şi din această perspectivă, şansa de a ieşi din criză în momentul în care campania de vaccinare va avea succesul scontat şi vom intra într-o logică de reconstrucţie economică, rolul şi al Bursei din Bucureşti şi al pieţei de capital în sens mai larg este unul pe care îl văd fundamental”, a mai declarat Dan Barna.

Proteste de amploare anunțate în București

Proteste de amploare au avut loc duminică, 24 ianuarie, în București. Oamenii au protestat la adresa Guvernului Cîțu, la Palatul Victoria. Aceștia sunt nemulțumiți față de politica Executivului privind salariile și pensiile.

Protestele de amploare au avut loc duminică și la Guvern, Președinție și ambasade. Proteste de amploare au fost și în fața a 20 de instituții publice din România, în același timp. Este vorba despre Ministerul de Finanțe, Ministerul Muncii, Administrația Prezidențială sau în fața Guvernului României sau chiar în fața sediului central al Partidului Național Liberal.

Comentarii
  • Dupa un an si trei luni de guvernare, tot PSD este de vina.Nu vorbesc de masuri,doar ca le este greu sa realizeze un deficit de 7%.In rest asteapta para lui Malaiata, care nu va veni niciodata,fara munca.De ce pierd timpul nefacand nimic concret?

  • HAI SIKKKKKTIR BARNA CU USR-UL TAU MARS LA GHENA BARNA SI TOT USR-NEOMARXIST SECURIST COMUNIST. SI TU BARNA MANNACI KAKAT CA NU SUNT BANI ? DAR UNDE-S BANII? V-ATI OMORAT SA ROADETI CIOLANUL CA SA NE SPUNETI CA NU SUNT BANI???? PROTESTELE IN STRADA NU SE VOR MAI TERMINA SI VOI VETI FI DATI AFAR IN SUTURI USR CRIMINAL NEOFASCIST . USR CRIMINAL

  • Sunt foarte multi bani dar suntem mintiti , poporul roman a fost mereu mintit dara acum e prea de tot, au bani doar pentru averile lor pentru interesele lor de partid ca s-au omorat sa roada ciolanul. SUNT BANI SUNT BANI SUNT BANI SUNT BANI DAR NU VOR SA NE DEA NU VOR PENTRU CA SUNT NISTE CRIMINALI EI VOR SA IESIM TOTI IN STRADA@@@ mars mars maaaaaaaaaaaaaaars Barna spurcatule comunist neomarxist

  • Sunt foarte multi bani dar suntem mintiti , poporul roman a fost mereu mintit dara acum e prea de tot, au bani doar pentru averile lor pentru interesele lor de partid ca s-au omorat sa roada ciolanul. SUNT BANI SUNT BANI SUNT BANI SUNT BANI DAR NU VOR SA NE DEA NU VOR PENTRU CA SUNT NISTE CRIMINALI EI VOR SA IESIM TOTI IN STRADA@@@ mars mars maaaaaaaaaaaaaaars Barna spurcatule comunist neomarxist

  • Serios?! Povestiți romanilor cum ati băgat în toamnă 3 miliarde de dolari pt modernizarea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu la cererea americanilor, povestiți ce costuri imense implica teatrele militare de operații din Afganistan, povestiți romanilor ce sume de bani le dati ajutoare anual moldovenilor, povestiți romanilor ca toți elevii, studenții, masteranzii si doctoranzii moldoveni au la noi în România învățământul gratuit, cazare gratuita, hrană gratuita și burse indiferent dacă sunt corigenți sau repetenți. Iar ei se dau pe aici cu mașini de lux și se droghează.

  • Bă homo userist —mai lăsați cîrnațul securist pe care îl sugeți pe sub botnițe—că nu sînt bani—-undes bani populimi pe care tot îi ciordiți prin exrocheri cu statul sub acoperire—–curaliția mea—–

Adauga un comentariu