National

Marcel Ciolacu le-a spus tinerilor sociali democrați că președintele Klaus Iohannis nu iubește PSD

Publicat: 09 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu le-a spus tinerilor sociali democrați că președintele Klaus Iohannis nu iubește PSD
Marcel Ciolacu le spune tinerilor PSD-iști că Klaus Iohannis nu îi iubește

Marcel Ciolacu le-a transmis tinerilor social democrați faptul că președintele Klaus Iohannis nu iubește PSD și să nu-și facă iluzii în acest sens. Asta în condiţiile în care coaliția PNL-PSD a fost girată de președinte.

Marcel Ciolacu a făcut declarațiile în contextul în care a participat la şcoala de vară a TSD, având multe intervenții pe mai multe teme. Liderul social democrat a mai subliniat că în România sunt mai multe crize suprapuse și că cetățenii au nevoie de lideri capabili care să conducă. Acesta a subliniat faptul că PSD va câștiga lejer cel puțin alegerile din București unde ”Gabriela Firea îl va bate pe Nicușor Dan de o să-i sune apa în cap.”.

Klaus Iohannis nu iubește PSD, explică Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu le-a transmis tinerilor social democrați că Klaus Iohannis nu iubește PSD. Președintele nu i-a susţinut niciodată pe pesediști, a transmis liderul PSD. Asta în condiţiile în care Klaus Iohannis a girat coaliția actuală despre care susține că este una care face performanțe.

Nu a susținut sau a iubit vreodată PSD-ul. Nu vă faceți iluzii, nici nu o să vă iubească vreodată” a transmis Ciolacu.

Când și-a dat seama de declarațiile care pot fi văzute ca un atac la adresa președintelui, inclusiv la adresa PNL, Ciolacu a revenit și le-a nuanțat. Acesta susţine că a spus un simplu adevăr şi că președintele Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier, semn că nu a dorit să nominalizeze un PSD-ist:

„Am spus un adevăr. Vi se pare că domnul președinte a iubit PSD? Domnul președinte l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă și a creat o majoritate”. a explicat Ciolacu.

Nu este pentru prima oară când liderii din PSD aruncă săgeți către liberali. De exemplu, Marcel Ciolacu a făcut o excepţie la votul moţiunii împotriva lui Virgil Popescu. Așadar, tocmai președintele PSD s-a abținut de la vot.

PSD critică liberalii pentru mai multe lucruri

Momentul prezentat mai sus nu este singurul tensionat din ultima perioadă. PSD a criticat de mai multe ori faptele liberalilor, spunând că sunt iresponsabili. De exemplu, Virgil Popescu a fost criticat de un lider PSD care a transmis că acesta ar trebui să fie remaniat de urgență. O altă luare de poziție a fost în momentul în care PSD a anunțat creșteri de pensii, declarații care l-au luat cu surprindere pe premierul Nicolae Ciucă ce a transmis ulterior că trebuie ca viitoarele creșteri să poată fi susținute de bugetul viitor:

Se încadrează la o dispută prin care cred trebuie să dovedim responsabilitate şi să nu ne jucăm cu aşteptările cetăţenilor români. PNL, la fel ca PSD, s-au coordonat şi am luat deciziile care au fost la îndemâna Guvernului, pe baza posibilităţilor Guvernului, prin toate pachetele de măsuri pe care le-am decis până în acest moment. explica Nicolae Ciucă.

Răspunsul oferit de Nicolae Ciucă are două ține. Premierul a criticat subtil declarația făcut de europarlamentarul Rareș Bogdan care anunța o majorare de pensii cu 16%, spunând că decizia trebuie să fie luată de Guvern. A doua țintă a fost tocmai PSD-ul care a afirmat recent că majorarea pensiilor trebuie să se facă. Faptul că Marcel Ciolacu le-a spus social democraților că Klaus Iohannis nu îi iubește reprezintă o normalitate, în contextul în care dreapta nu ar trebui, istoric,principial, să se înțeleagă.

Adauga un comentariu