Actualitate

Marcel Ciolacu, președintele PSD, participă la Școala Politică de Vară a TSD: „Suntem într-o perioadă de crize suprapuse. Avem nevoie de lideri” – LIVE VIDEO, TEXT

Publicat: 09 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Marcel Ciolacu președintele PSD participă la Școala Politică de Vară a TSD Suntem într-o perioadă de crize suprapuse. Avem nevoie de lideri - LIVE VIDEO TEXT
Întâlnire de grad zero pe litoral

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, deputatul PSD, Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, și Mihai Ghigiu, președintele TSD, participă la Școala Politică de Vară a TSD.

Președintele Camerei Deputaților a ținut să le transmită tinerilor social-democrați prezenți un mesaj.

Marcel Ciolacu a participat la Școala Politică de Vară a TSD

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a fost prezent la conferința de la mare organizată cu ocazia Școlii Politice de Vară a TSD (Tineretului Social Democrat). Șeful Camerei Deputaților a transmis detalii despre ceea ce înseamnă un lider în perioada actuală, când România se află în crize suprapuse. Totodată, Ciolacu a făcut mai multe atacuri, fără să ofere nume.

„Lucrurile rele ţin o perioadă limitată de timp. Gabriela Firea îl va bate pe Nicusor Dan de o să-i sune apa în cap. Eu consider ca dvs. deja sunteţi politicieni, chiar de sunteţi la început de drum. Faptul că sunteţi astăzi aici, sunteţi consilieri, deputaţi, importantă este echipa şi să lucraţi împreună. De asemenea, să faceţi politică pentru oameni. Nu exista altfel de politică decât pentru romani, ţara voastră şi pentru oameni. Atât, restul este trecător. Nu exista lideri eterni, ci lideri pentru perioade limitate de timp. Liderii de astăzi pica într-o greşeală imensă, vorbesc mai mult de viitorul lor politic decât să-şi asume provocările momentului actual. Suntem într-o perioadă de crize suprapuse.

Misiunea trebuie să fie de criză. Nu cred că actualii lideri trebuie să concentreze ce va urma după criză. Viitorul categoric va aparţine dvs., celor prezenţi. Întotdeauna după o criză majoră, liderii se schimba, omenirea se schimba. Ce era prioritar pentru noi, nu este şi pentru dvs. Eu reprezint o generaţie, voi o alta, Z. Suntem două generaţii total diferite, trebuie să găsim mesajul comun de a ne încadra împreună într-un viitor comun. Nu pot când citesc, mai ales sunt nişte lideri de dreapta din UE care au început să vorbească despre raţionalizare, cum să stingem becul. Oameni buni, noi am trăit astea, noi nu trebuie să venim cu un astfel de mesaj. Datoria noastră este cu totul alta. Trebuie să ne implicăm şi să găsim soluţiile pentru a nu va schimba modul de viaţă. Părinţii voştri au muncit pentru România, ca să aibă independenta energetică. Cum să învăţăm să ne spălăm mai puţin. Nu. Obligaţia liderilor politici este să găsească soluţii şi să se implice. Nu să se vaite”, a transmis Marcel Ciolacu, în cadrul Școlii Politice de Vară a TSD.

Marcel Ciolacu, mesaj pentru tinerii social-democrați

În continuarea discursului său motivațional, Marcel Ciolacu le-a transmis celor prezenți la TSD faptul că generația din care face parte el este cu totul diferită față de ce-a actuală. De asemenea, este necesară găsirea unui front comun pentru a putea lua decizii importante și corecte pentru viitorul tinerilor.

„Voi aţi fost cei mai afectaţi de pandemie. Doi ani vi s-a răpit tot. Aţi încercat online-ul, dar nu v-a asigurat învăţământul dorit de noi toţi. Nu toţi aveau internet, telefonul nu este să înveţi de pe el. Şcoala este locul în care trebuie să înveţi. Avem acest proiect România Educată. Nu ştiu dacă este suficient, dacă va fi ce trebuie României. Ştiu doar ca PSD are resursa umană să facă o Românie Educată. Ştiu că trebuie făcut ceva, schimbat ceva.

O să ne implicăm să schimbăm şi să aducem îmbunătăţiri acestui proiect. Învăţământul nu este doar pentru elite, dar este momentul ca în anumite unităţi să strângem elita României. Învăţământul este şi pentru cei nevoiaşi, care nu au aceste resurse. Este clar că trebuie să fie linii trasate, să descoperim copiii în toate paturile societăţii. Aici trebuie să vă implicaţi şi în zona de mediu. Ştiu că veţi merge la mare şi trebuie să vă gândiţi cum va arata plaja unde veţi sta la soare şi peste 30 de ani. Trebuie să vă implicaţi, asta este rostul unui partid PSD european şi modern. Este viitorul vostru. Noi trebuie să vă păzim viitorul şi o vom face. Asta este datoria noastră. Îmi doresc că viitorii lideri şi viitorul preşedinte al PSD să fie din acest amfiteatru. Nu cred în lideri aduşi pe ultima sută de metri, cred în lideri care au crescut în spiritul social-democraţiei. Vă rog să criticaţi liderii voştri locali dacă vor încerca sau vor îndrăzni din nou să repete greşelile altor lideri din partid. Nu există om fără greşeli. Există momente grele ale partidului şi atunci se vede cine rămâne lângă acel partid. Să ştiţi că eu sunt mândru că sunt pesedist şi aşa voi fi toată viaţa. Vă urez succes!”, a conchis Marcel Ciolacu.

Astfel, Marcel Ciolacu a fost prezent alături de alți lideri politici la Școala Politică de Vară TSD, organizată la mare.

Comentarii
Adauga un comentariu