Actualitate

Marcel Ciolacu, liderul PSD a anunțat că va fi o şedinţă în coaliţie pe tema rectificării bugetare

Publicat: 26 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu liderul PSD a anunțat că va fi o şedinţă în coaliţie pe tema rectificării bugetare
Marcel Ciolacu a spus că în România este nevoie de implementarea unor noi măsuri pentru a depăși pandemia de coronavirus

În aceste momente, Marcel Ciolacu, liderul PSD a anunțat că este normal ca să fie o şedinţă de coaliţie pe tema rectificării bugetare. Liderul social democrat a declarat că rectificarea bugetară va avea astăzi loc şi că este importantă pentru a da bani pentru pensii şi salarii.

Vă aducem aminte faptul că întreg conflictul pe tema pensiilor şi salariilor a izbucnit în momentul în care Raluca Turcan a anunțat că nu sunt bani pentru plata acestora.

Marcel Ciolacu anunţa că PSD se va duce la şedinţa de coaliţie

Așa cum se anunța pe surse, Florin Cîțu a cerut o ședință de coaliție pe tema rectificării bugetare. Marcel Ciolacu a anunțat faptul că se va duce la ședință și că este normal ca aceasta să aibă loc. Liderul PSD a menționat faptul că rectificarea bugetară este importanță în contextul în care trebuie luați bani de la alte ministere și redistribuiți pentru plata salariilor și alocațiilor:

Ceea ce mi se pare corect şi e normal să avem această şedinţă de coaliţie. Trebuie să ducem banii la loc la pensii şi salarii. Am văzut-o pe doamna Turcan că e supărată, dar ea i-a mutat. O să avem o discuţie constructivă în coaliţie. Astăzi vom avea rectificare bugetară.

Recent, Raluca Turcan a anunțat faptul că nu sunt bani pentru plata salariilor și a pensiilor și că țara va intra în incapacitate de plată. Aceasta i-a cerut demisia lui Florin Cîțu pe care l-a numit un mincinos și un om care ” joaca la poker banii românilor”.  Aceasta a continuat cu atacurile spunând faptul că astăzi, la rectificarea bugetară se va vedea faptul că nu sunt bani pentru pensiile și salariile românilor:

”Realitatea este că atunci când într-un cont nu sunt bani, atunci înseamnă că nu sunt bani. Ziua de astăzi va dovedi că este adevărat ceea ce am spus. Faptul că se vor transfera bani de la bugetul de stat către bugetul de pensii, asta înseamnă că în acel cont nu erau bani.”, a spus Raluca Turcan.

Florin Cîțu este nemulțumit pentru rectificarea bugetară

Pe de altă parte ședința a fost convocată de liderul PNL, Florin Cîțu care ar fi nemulțumit de faptul că Ministerul de Finanțe a făcut mai multe modificări pe rectificarea bugetară. Acesta a menționat că  vrea să vadă cum au fost făcute alocările către ministere:

”Sunt resurse care au fost alocate către ministere și vreau să văd cum s-au făcut aceste alocări. Ar putea fi o ședință foarte scurtă.  Dacă unele alocări nu au fost alocate conform programului de guvernare, atunci vom avea o problemă. Altfel, nu.”, a spus Florin Cîțu.

 

Marius Budăi susție că sunt bani la buget pentru plata pensiilor

Pe de altă parte, Marius Budăi a anunțat faptul că nu există îngrijorări pentru plata salariilor și a pensiilor. Noul ministru al Muncii a vorbit despre faptul că băncile și poșta va începe redistribuirea sumelor de bani necesare plăților care trebuiesc făcute:

„Odată cu rectificarea de astăzi închidem orice sincopă. După data de 1 decembrie poșta și băncile vor începe distribuirea pensiilor și alocațiilor. Nu sunt probleme”, a explicat ministrul muncii.

 

Adauga un comentariu