Actualitate

Florin Cîțu ar fi convocat de urgență o ședință de coaliție! Fostul premier este nemulțumit de o decizie luată de PSD – SURSE

Publicat: 26 nov. 2021
Florin Cîțu prezent la un eveniment la Iași
Florin Cîțu vorbește despre eliminarea pensiilor speciale prin aplicarea PNRR-ului

Președintele PNL a convocat de urgență o şedinţă de coaliţie la care să fie prezenţi cei din PSD și UDMR. Florin Cîțu este nemulţumit pentru că, la rectificarea bugetară, Ministerul Finanțelor ar fi modificat documentul iniţial referitor la acest demers.

Florin Cîțu vrea să vorbească cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor despre modificările respective.

 

Florin Cîțu a convocat o ședință de coaliţie pentru că este nemulțumit de o decizie luată de PSD

Sursele politice susţin faptul că președintele PNL este nemulţumit de faptul că au fost operate mai multe modificări de către Ministerul de Finanțe pe rectificarea bugetară înainte că documentul să fie aprobat în Guvern. Așadar, Florin Cîțu a solicititat convocarea unei şedinţe cu liderii din PSD și UDMR pentru a discuta aceste schimbări.

Se pare că liderul PNL este nemulțumit de anumite redistribuiri de fonduri, care au fost efectuate dincolo de înțelegerea inițială.

Rectificarea bugetară va fi adoptată azi de către Guvernul Ciucă

Guvernul condus de Nicolae Ciucă se va întâlni într-o şedinţă pentru a face rectificare bugetară. Așadar, sunt mai multe ministere care vor pierde sume importante de bani. Cel mai lovit de rectificarea bugetară ar fi Ministerul Agriculturii care urmează să piardă peste 2 miliarde de lei. Se anunță faptul că Ministerele Sănătății, Muncii și Finanțele vor urma să primească cei mai mulți bani.

Premierul Nicolae Ciucă anunța, pe data de 25 noiembrie 2021 că sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor

„În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar la finele anului 2021 urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern de mâine şi, după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat şi unde ne găsim cu ceea ce înseamnă asigurarea resurselor financiare. Ceea ce vă pot spune, în schimb, este că nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi a salariilor”, a declarat Nicolae Ciucă după primirea votului de încredere din partea Parlamentului.

Declaraţiile au venit în contextul în care Raluca Turcan anunțase recent că la Ministerul Muncii nu sunt bani pentru plata salariilor şi a pensiilor

„Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greşeli și jocuri personale. Aş spune că e de domeniul patologicului. Florin, îţi imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toţi se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un şir de minciuni. Și nu numai de minciuni dar și de lipsa de responsabilitate! Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, afirma Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii în Guvernul Cîțu.

Afirmaţia a fost contrazisă de noul ministru al Muncii, Marius Budăi, care a afirmat că nu sunt probleme în acest sens:
Comentarii
  • Superman(ga) asta o sa bage de acum numai frane la acest guwern, ca nu l-au pus pe el prim-sinistru sa ingroape Romanica de tot! Alungati limbricul din partid ca face numai rau! Aloooo, se aude pe terenul de golf?

Adauga un comentariu