Actualitate

Marcel Ciolacu, liderul PSD, discurs în aplauzele sălii: Fac apel la toţi şefii de partide, vă cer să ne întâlnim imediat pentru a găsi soluţii

Publicat: 20 oct. 2021
Marcel Ciolacu, liderul PSD, cu mâinile în aer gesticulând la o conferință de presă

 

Liderul PSD a făcut o declaraţie în Parlamentul României în contextul în care se supune la vot Guvernul Cioloș Marcel Ciolacu consideră că politicul trebuie să facă un pas în spate şi să găsească un Guvern de specialişti care să poată lua măsuri de urgență pentru a pune capăt numărului mare de morţi şi infectări de COVID-19.

Înainte de discursul lui Marcel Ciolacu, Dacian Cioloș a declarat că politicul nu mai trebuie să fie pe agenda de zi şi că trebuie să îşi asume deciziile capabile pentru a reduce numărul de morţi.

Marcel Ciolacu face apel la toţi şefii de partide să se întâlnească pentru a găsi soluţii la criza pandemică

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că politicul trebuie să facă un pas în spate şi să se întâlnească cu toţii pentru a se găsi soluţii de urgență în criza pandemică. Ciolacu consideră că singura modalitate prin care se poate ajunge la un consens trebuie să stea într-un Guvern de specialişti care să treacă cu bine România prin aceste crize. Discursul a fost făcut în contextul în care Parlamentul sa reunit pentru a vota Guvernul Cioloș:

La fiecare două minute şi jumătate, un roman moare răpus de COVID-19. Asta este moştenirea lăsată de ultima guvernare. În această sală încap maxim 500 de persoane. Astăzi am fi o sală arhiplină şi am fi 574 de oameni. Ieri, 574 au murit de COVID-19. 574 de romani care astăzi nu mai sunt. 574 de familii rămase fără cineva drag. Sunt copii care mor în timp ce clasă politică se ţine de tot felul de jocuri ridicule pentru a accede la putere. 3200 de romani au murit în ultima săptămână. O comună a dispărut într-o săptămână. Noi venim la această tribună şi facem exerciţii de imagine. Noi mai avem tupeu să le spunem romanilor că suntem responsabili. Avem tupeu să le spunem romanilor cine sunt spartani şi cine este Superman. Egoismul, aroganța ne-a adus în această situaţie dramatică. Eu consideră că ne-am certat suficient.

Atunci când este nevoie de escavator să ne îngropăm morţii înseamnă că este grav. Este o dementă din care fiecare vrea să iasă cu cât mai multe procente. Este clar că acest Guvern nu poate trece. Ştie şi Ciolos ştie toată lumea. NU putem accepta un ministru al Sănătății care este părtaş. Fac apel la toţi şefii de partide, vă cer să ne întâlnim imediat şi să găsim o soluţie pentru a scoate România din criza. Gata cu politica! Nu se mai poate aşa. Trebuie ca politicienii să facă un pas în spate şi să aducem experţi în sănătate prin care să reducem numărul de morţi. Spectacolul sinistru trebuie să înceteze. Vă cer să fiţi alături de romani în acest război cu moarte, vă cer să nu mai rămâneţi o pată urâtă şi neagră în istoria acestei țări.

Dacian Cioloș i-a îndemnat pe parlamentari să voteze pentru soluții de urgență în crizele prin care trece România

Înainte de discursul oferit de Marcel Ciolacu, premierul desemnat al României a declarat că luptele politice nu își mai au rostul și că Guvernul pe care l-a propus este capabil să-și asume Guvernarea în situația dificilă prin care trece Românie. Dacian Cioloș i-a îndemnat pe politicieni să ofere un vot de stabilitate astăzi:

„Vreau să accentuez cuvântul împreună. Indiferent de rezultatul votului, rezultatele bune s-au proaste le vom împărţi cu cetăţenii României. Suntem într-o criză profundă, din acest motiv aş dori ca această şedinţă să nu fie contentrată pe declaraţii politice. Sunt aici pentru a-mi asuma a ceea ce poate fi făcut. Sunt aici pentru a fi la dispoziţia cetăţenilor acestei ţări. Dumneavoastră sunteţi acum, aici, puterea şi dorinţa cetăţenilor acestei ţări. Trebuie să înţelegem uriaşa responsabilitate care stă pe umerii noştri. Pandemia este o imensă tragedie, pierderea acestor vieţi. Pandemia nu este o glumă, nu este imaginară şi nu este o luptă politică. În discursul meu de astăzi nu intenţionez să fac un spectacol politic. Suntem în mijlocul furtunii şi nu ne permitem să fim superficiali. Le mulţumesc tuturor romanilor care luptă în aceste momente. Vreau să le mulţumesc medicilor, cadrelor didactice”, a transmis Dacian Cioloș, în Parlament.

 

Comentarii
  • Macar PSD nu a fost la guvernare.USR-UL are toata vina in tara asta, s-au omorat si ne-au mintit ca sa roada osul la guvernare apoi gasca de incompetenti USR au dormit in fotolii pe banii nostri

Adauga un comentariu