Actualitate

Marcel Ciolacu, mesaj transmis de Ziua Unirii Principatelor: „România a arătat că poate traversa momentele dificile ale istoriei“

Publicat: 24 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu mesaj transmis de Ziua Unirii Principatelor România a arătat că poate traversa momentele dificile ale istoriei
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, transmite un mesaj de Ziua Unirii Principatelor.

Marcel Ciolacu susține că țara noastră și-a dovedit puterea de a trece cu bine și prin alte momente dificile ale istoriei.

„Acum 162 de ani se puneau bazele statului român modern prin unirea Moldovei cu Țara Românească, un moment istoric pe care avem datoria să îl onorăm cu mândrie în fiecare an. La fel ca și acum, de-a lungul timpului am traversat momente dificile, dar mereu am demonstrat că #uniți putem depăși orice obstacole și putem să ne creăm un viitor mai bun împreună. Prin unitate și solidaritate suntem cu toții mai puternici, de aceea sunt convins că anul acesta vom reuși să învingem definitiv pandemia și să trecem peste toate provocările prilejuite de aceasta! La mulți ani, români!!!”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîțu, de Ziua Unirii Principatelor Române: „Tot uniţi vom reuşi să protejăm sănătatea noastră şi să redresăm economia“

Premierul Florin Cîţu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Florin Cîțu susține că puterea de a ne îndeplini obiectivele, ca naţiune, stă în unitate, mesaj adresat cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.

„Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza ne aminteşte că puterea de a ne îndeplini obiectivele, ca naţiune, stă în unitatea noastră. Revenirea la libertate şi democraţie am obţinut-o uniţi împotriva dictaturii, în decembrie 1989. Uniţi am obţinut garanţia parcursului euro-atlantic pe care România îl are de mai bine de un deceniu şi jumătate. Uniţi am demonstrat că putem opri grave derapaje, putem salva democraţia, atunci când o putere ilegitimă şi opresivă a acţionat împotriva propriului popor. Tot uniţi vom reuşi să protejăm sănătatea noastră, a tuturor, şi să redresăm economia după pandemie. La mulţi ani tuturor românilor!”, a scris Florin Cîţu, duminică, 24 ianuarie, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul lui Klaus Iohannis, de Mica Unire: „Multe dintre idealurile de la 1859 îi animă încă pe români“

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj duminică, pe 24 ianuarie, cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. La 162 de ani de la Unirea Principatelor, că multe dintre idealurile de la 1859 îi animă încă pe români, spune șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis vorbește despre momentul alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și al Țării Românești, ca de un eveniment gândit „cu iscusință” de cei din interiorul și din afara statului, români devotați și prieteni străini care au susținut nobilul ideal al Unirii, potrivit mesajului postat de Administrația Prezidențială.

„Aducem astăzi un omagiu triumfului idealului Unirii Principatelor Române din 1859. Într-o simbioză politică și socială cu adevărat istorică, poporul și elitele vremii și-au impus țelul în interiorul și în afara granițelor: unitatea românilor din cele două Principate, Moldova și Țara Românească. Acest moment strălucit nu s-ar fi putut înfăptui fără contribuția decisivă a unei personalități remarcabile. Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, ca domn al Moldovei și al Țării Românești, a fost un eveniment gândit cu iscusință de cei din interiorul și din afara statului, români devotați și prieteni străini care au susținut nobilul ideal al Unirii. Printr-o inovație politică și juridică greu de imaginat în climatul european de atunci, unioniștii generației pașoptiste au înfruntat forțele potrivnice și au realizat primul pas important în făurirea României moderne”, a transmis Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu