Actualitate

Marcel Ciolacu: PSD depune moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu. Anunțul a fost făcut după ședința Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat – VIDEO

Publicat: 08 iun. 2021
Marcel Ciolacu cu mască de protecție la microfon
Ion-Marcel Ciolacu este un politician român, fost președinte al Camerei Deputaților și președinte al Partidului Social Democrat. De profesie jurist, Ciolacu s-a specializat ulterior în administrație publică locală, finalizând o serie de programe educaționale postuniversitare.

Marți, 8 iunie, a avut loc o conferință de presă după ședința Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat.

În cadrul conferinței, Marcel Ciolacu a precizat că Partidul Social Democrat va depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu, cu scopul de a decupla banii publici de la clientela PNL. De asemenea, președintele PSD a anunțat susținerea unui referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Vă anunț că am depus la parlament un proiect de lege pentru risipa din bani publici. Un proiect care modifică guvernanta corporativă. Vom decupla de la bani publici clientela PNL şi USR. Vom plafona indemnizațiile membrilor din Consiliile de Administraţie. Nimeni nu va mai câştiga zeci de mii de euro, vor fi plafonate la doua salarii minime brute pe ţară.”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat.

Marcel Ciolacu: „Săptămâna viitoare o să facem public textul moţiunii de cenzură”

Săptămâna viitoare, textul moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Cîţu va fi făcut public, potrivit președintelui PSD. Marcel Ciolacu a precizat că va fi categoric depusă şi votată moţiunea în această sesiune parlamentară. „Nu există nicio garanţie în politică”.

„Săptămâna viitoare o să facem public textul moţiunii de cenzură, deja am început negocierile cu parlamentari de la alte partide şi categoric în această sesiune va fi depusă şi votată această moţiune. Nu există nicio garanţie în politică, dar când va fi dat publicităţii textul moţiunii am să o transmit şi celor de la formaţiunea AUR”, a explicat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de marţi a conducerii PSD, potrivit news.ro.

În data de 26 mai, Ciolacu a anunţat că formaţiunea va depune moţiune de cenzură în 14 iunie, pe motivul „eşecului” PNRR.

„Tot ce ştim despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci e un plan de austeritate pentru toţi românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur – pe 14 iunie depunem moţiune de cenzură având ca obiect principal eşecul Guvernului în privinţa PNRR”, a precizat atunci liderul Partidului Social Democrat la Parlament.

Marcel Ciolacu solicită un referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand

Marcel Ciolacu, președintele PSD, vrea demiterea primarului Sectorului 1, deoarece „bătaia de joc la adresa locuitorilor trebuie să înceteze mai repede decât 4 ani”. Clotilde Armand se află în plin război cu compania de salubritate, ceea ce a dus la strângerea gunoaielor pe străzile din sector.

„Am decis sa susținem orice inițiativă cetățenească de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului sectorului 1, nu o inițiativă politică

Înainte să se vaite de mafia din salubritate, doamna Armand ar trebui să facă o vizită prin Sectorul 3 sau Sectorul 4 sa vadă cum arată tot serviciul local, cum nu există gunoaie, gropi şi parcurile arată la nivel european.

Mâine depunem moțiunea simpla împotriva ministrului Ghinea, pe PNRR. Avem niste întrebări:

De ce sute de milioane de euro sunt pentrut o anumita destinatie, de ce nu avem fonduri pe irigații, de ce firmele româneşti nu primesc bani la capitolul granturi?”, a declarat președintele Partidului Social Democrat.

Adauga un comentariu