Actualitate

Marcel Ciolacu, reacționează la declarațiile lui Klaus Iohannis: „Care rezultate?! Că oraș după oraș cedează neputincios în fața virusului!“

Publicat: 12 nov. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat dur, pe pagina sa de Facebook, la declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis la o videoconferință cu prefecții. Klaus Iohannis a spus că restricțiile introduse de Guvern au început să dea rezultate, lucru negat de Marcel Ciolacu.

„Cu siguranţă că aţi observat că acum trei, patru săptămâni numărul de cazuri creştea de la săptămână la săptămână foarte mult şi acum suntem deja cred că în a treia săptămână în care numărul de cazuri maxim se situează în zona de 10.000 şi sunt multe zile în care numărul de noi infectări este sensibil sub 10.000. Nu putem să spunem încă, din păcate, că am reuşit să îngrădim pandemia, dar avem primele confirmări că măsurile care s-au luat acum câteva săptămâni bune au dat rezultate”, a delcarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „„Doi inconștienți care proclamă triumfători victorii, acolo unde au doar înfrângeri!“

Liderul social democrat susține că că Ludovic Orban și Klaus Iohannis au pierdut lupta cu virusul, dar ascund mizeria sub preș.

„Doi inconștienți care proclamă triumfători victorii, acolo unde au doar înfrângeri! Iohannis și Orban au pierdut lupta cu virusul, dar continuă să ascundă senini mizeria sub preș. În ziua în care România numără din nou peste 10 mii de cazuri și record de pacienți la ATI, președintele și premierul le spun românilor că măsurile de stăvilire a virusului, noaptea în parcuri sau pe trotuarele din fața piețelor, unde i-au aruncat pe producători, dau – iată! – rezultate. Iohannis și Orban sunt complet rupți de realitate!

„Care rezultate?! Că oraș după oraș cedează neputincios în fața virusului“

Șeful social democraților se întreabă retoric despre ce orașe face vorbire președintele în condițiile în care din ce mai multe municipii din România intră în carantină.

„Care rezultate?! Că oraș după oraș cedează neputincios în fața virusului. Primarii din orașele devenite focar cer disperați ajutor. Medicamente în spitale nu sunt. Oamenii se sting așteptând un loc la ATI. Teste nu fac așa cum ar trebui. Iar pentru toate, președintele României spune că de vină e doar comunicarea ”suboptimală”. NU! De vină este „subumanitatea” voastră iresponsabilă și insuportabilă! Pentru o mână de voturi, inconștienților! O să primiți ce meritați pe 6 decembrie!”, a scris Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis: „Mă aștept la o scădere a numărului de cazuri“

Președintele a precizat că se așteaptă la o scădere a numărului de cazuri în următoarele două-trei săptămâni ca urmare a noilor măsuri luate.

„Măsurile luate nu au fost suficiente deoarece crește numărul de persoane la terapie intensivă. Noile măsuri sunt corecte și așteptăm rezultate peste două-trei săptămâni. Sunt măsuri care trebuie aplicate clar, ferm și explicate cetățenilor. Mă aștept ca dumneavoastră, prefecții, să fiți foarte fermi deoarece în joc este viața foarte multor români. Nu sunt niște măsuri populare. Nu vreau să deveniți sursă de știri panicarde. Suntem îngrijorați, dar nu panicați! Există și un licăr de speranță: au apărut știri pozitive despre posibile vaccinuri.

Nu știm în ce zi sau săptămână vor fi disponibile. Este foarte probabil să fie la dispoziția noastră din primul trimestru al anului 202. Vaccinarea populației va avea loc în primăvară spre vară. Până atunci trebuie să gestionăm pandemia. Depinde de noi pentru că asta așteaptă românii de la noi“, a mai spus Klaus Iohannis.

Comentarii
Adauga un comentariu