Actualitate

Marcel Ciolacu susţine că nu se grăbește să modifice Constituția României! Ce spune despre întâlnirea cu PNL

Publicat: 09 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu susţine că nu se grăbește să modifice Constituția României Ce spune despre întâlnirea cu PNL
Liderul PSD a explicat că trebuie gândite acum alte măsuri, cum ar fi limitarea numărului de călători în mijloacele de transport în comun

Prezent la un interviu la un post de radio, președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat faptul că nu se grăbește să aducă modificări Constituției României. De altfel, liderul social democrat a dat și detalii despre întâlnirea cu cei din PNL.

Declaraţiile făcute de președintele PSD vin într-o oarecare contradicție cu ce a declarat luni prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu care a explicat de ce se dorește modificarea Constituției.

Marcel Ciolacu nu se grăbește să modifice Constituția României

Liderul social democrat a declarat că sunt mai multe priorități în acest moment. Printre prioritățile PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că nu se regăseşte modificarea Constituției. Momentan, social democraţii vor să pună în aplicare mai multe măsuri pentru români:

„Nu cred că este o prioritate în acest moment. Haideți să ne întoarcem la prioritățile românilor acum. Vom avea discuții pe viitor și despre modificarea Constituției”, a spus Marcel Ciolacu.

Mesajul este cel puţin ciudat mai ales din prisma faptului că doar cu o zi în urmă, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu a anunțat că vor fi demarate procedurile de modificare a Constituției care, potrivit declarațiilor, este oarecum depășită de contextul actual:

Noi credem că actuala Constituție, care a fost modificată atunci când am devenit membri în UE. Limitele Constituției din anii 90 s-ar putea să nu mai corespundă necesităților şi nevoilor din România. Sunt specialiști, și nu oameni politici, care au lucrat în această la modificare. Vă dau un exemplu, în urmă cu 7 ani se vorbea despre regionalizare. Nu avem în Constituție această formă de administrație locală. Județele, ca și partenere sunt prea mici pentru regiunile din Germania. Această formă, legată de regiune, poate fi o temă. Nu zic că este bună sau rea. Cred și credem că o discuție serioasă legată de Constituția din anii 90 poate fi făcută. O discuție serioasă între parteneri serioși. a explicat Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu se va întâlni cu PNL pentru a negocia formarea unui viitor guvern

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a declarat că la ora 13.00, PSD se va întâlni cu PNL dar și cu UDMR și minoritățile pentru a negocia formarea unui nou guvern care să ofere o stabilitate politică:

„Echipele să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare ale PNL și PSD. E o întâlnire și cu UDMR și minoritățile. Alianța este formată, dacă se reușește, din PSD, PNL, UDMR și minorități”, a spus Ciolacu.

Vă aducem aminte faptul că cei din PNL au votat, în cadrul unei şedinţe, mandatarea unei echipe liberale pentru a negocia cu PSD formarea unui guvern. Totuși, mai multe voci liberale s-au opus acestei idei, iar în cadrul ședinței de luni, Florin Cîțu l-a amenințat pe Ludovic Orban, care a votat împotriva, că îl va exclude din partid.

Premierul este nemulțumit de faptul că Ludovic Orban a avut mai mult ieșiri în spațiul public, ieșiri care au culminat cu cea de luni seara în care critica decizia PNL de a negocia cu cei din PSD:

„Orice alianţă cu PSD nu reprezintă altceva decât un avantaj pentru partidocraţia pesedistă şi penelistă, pentru cei care vor contracte cu statul, pentru cei care vor funcţii la stat, pentru cei care vor să se îmbogăţească din relaţia cu statul, pentru cei care vor să câştige în plan personal fără să le pese de ceea ce doreşte cetăţeanul român”, a spus Orban.

 

Adauga un comentariu