Actualitate

Marcel Ciolacu susţine că Planul de relansare economică a Guvernului este copiat din programul de guvernare PSD

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu susţine că Planul de relansare economică a Guvernului este copiat din programul de guvernare PSD
Marcel Ciolacu susţine că Planul de relansare economică a Guvernului este copiat din programul de guvernare PSD

Planul de relansare economică a Guvernului este copiat din programul de guvernare PSD, susţine Marcel Ciolacu. Declaraţia îi aparţine preşedintelui interimar PSD, Marcel Ciolacu. Miercuri, 1 iulie 2020, președintele interimar al PSD a făcut o declaraţie care vine să şocheze opinia publică.

Planul de relansare economică a Guvernului este copiat din programul de guvernare PSD

Conform preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, elaborat de Guvern copiază programul de guvernare implementat de PSD. Acuzaţiile sunt extrem de grave şi vine în contextul anunţării de către Ludovic Orban a mării relansări economice.

„Este evident că este copiat programul (Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică – n.r.), vi-l dau pe cel din 2016 şi îl comparaţi şi veţi vedea – este copiat. Culmea, sunt copiate şi anumite pasaje pe care deja PSD le-a realizat”, a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu a punctat inclusiv proiectele pe care le consideră copiate

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Marcel Ciolacu oferă şi explicaţiile necesare acuzaţiilor aduse. Acesta publică proiectele pe care le consideră copiate din programul de Guvernare al PSD.

„Autostrada Sibiu-Pitesti – 3 din 5 loturi scoase la licitaţie în guvernarea PSD, pe un lot se lucrează efectiv de anul trecut;

Autostrada Comarnic-Braşov – se lucrează din 2019 pe lotul Predeal-Cristian, azi liberalii vin cu modificări majore şi spun că avizele necesare durează 3 ani;
Modernizarea Aeroportului Otopeni – proiectarea şi execuţia gata de licitaţie în octombrie 2019;

Spitalele regionale – la final de guvernare, PSD finalizase lansarea procedurilor pentru spitalele din Iaşi şi Cluj, semnate imediat de Cabinetul Orban;

Sistemul Naţional de Irigaţii – PSD a început şantiere de un miliard de euro din bugetul ţării şi 435 milioane euro de la UE.

Ce nu spune Florin Citu dar a făcut-o deja şeful lui, Orban: PNL a reevaluat până şi proiectul PSD al Fondului Naţional de Dezvoltare şi Investiţii, pe model polonez! Ce credeţi, va putea oare Klaus Iohannis să înghită toate astea, demn ca un pelican, şi să le prezinte drept măreţe invenţii liberale? #Guvernare copy-paste!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

În cadrul conferinţei de presă, el a reiterat intenţia PSD de a depune o moţiune de cenzură în Parlament, dar nu a spus când se va întâmpla acest lucru.

„În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, vă spun că vom depune o moţiune de cenzură. Mai mult decât atât, aceasta moţiune va trece. Când vom depune moţiunea de cenzură, cu ce program economic vom veni pe termen scurt, până la alegerile generale, pe care să îl expunem atât romanilor, colegilor din Parlament, dar nu în ultimul rând preşedintelui Iohannis când va lua decizia pe cine desemnează prim-ministru – este totuşi atributul meu şi al colegilor mei de a lua această decizie în interiorul partidului”, a menţionat liderul PSD.

Ciolacu a afirmat că este constituţionala depunerea unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară.

Adauga un comentariu