Actualitate

Marcel Ciolacu, un nou atac dur la adresa Executivului Orban: „E inadmisibil și total ilegal” – VIDEO

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu un nou atac dur la adresa Executivului Orban E inadmisibil și total ilegal - VIDEO
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a trimis un mesaj în contextul participării la ședința solemnă dedicată Zilei de 1 Decembrie

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a făcut din nou acuzații grave la adresa Guvernului Partidului Național Liberal. Președintele PSD a făcut declarațiile în urmă cu scurt timp și a acuzat că prin ”HG emis de premierul Orban s-a avut grijă întâi de mita electorală și de primarii cumpărați de PSD, acestora alocându-le 60 de milioane de lei, iar la primăriile municipii reședință de județ, nicio primărie sub administrația PSD nu a primit niciun ban, toți banii au fost direcționați către primăriile conduse de PNL.”

”Este pentru prima oară în România când s-a întâmplat așa ceva, vom vedea în urma căror documente s-a emis această HG, din informațiile noastre, ea a fost înaintată de către celebrul ministru Grindă către primul ministru. O vom ataca în contencios administrativ, avem acest drept. Niciodată, nicio guvernare, indiferent de culoarea politică, nu și-a permis așa ceva. Dacă un ministru PSD și-ar fi permis acest lucru, ar fi fost arestat în timpul ședinței de Guvern. E inadmisibil și total ilegal ce a făcut Guvernul României cu aceste alocări directe din HG, unicat în România” a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunță reconstrucția PSD din primăvara anului viitor

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță reconstrucția PSD din primăvara anului viitor. Marcel Ciolacu a declarat că după alegerile parlamentare din 6 decembrie este nevoie de o nouă conducere a partidului care să ducă formațiunea până la următorul ciclu electoral din 2024.

„Trebuia sa avem o conducere legitima cu bunele si relele perioadei, care sa-si asume alegerile locale si generale. Pe urma se va intra intr-o normalitate a partidului. Se pleaca de la baza, se fac alegeri in fiecare comuna si se merge spre varful piramidei. Asta inseamna organizatie seriaosa si un partid care se respecta. Cand este oportun, dupa iarna (facem Congres). Ne pregatim pentru alegerile locale din 2024”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Nu sunt așa convins că PSD va intra în opoziție”

Liderul PSD consideră că în viitoarea configurație parlamentară, partidul pe care îl conduce ar putea fi la putere.

„Nu poți să faci reconstrucția partidului cu 3-4 luni înainte de alegeri. Cred că orice partid trebuie să fie pregătit să meargă atât la putere cât și opoziție. Nu sunt așa convins că PSD va intra în opoziție”, a precizat Marcel Ciolacu.

„Deschiderea şcolilor este un dezastru!“

Șeful PSD a vorbit despre începerea anului școlar, despre care a spus că este „un dezastru” administrat de liberali.

„Părinţii şi copii trebuiau încurajaţi. E o zi importantă în viaţa societăţii româneşti. Am fost plecat prin ţară, iar priorităţile, atât a administraţiilor locale, cât şi a oamenilor erau deschiderea şcolilor. Cu adevărat, deschiderea şcolilor, din punctul nostru de vedere şi al meu personal, este un dezastru”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Singurii care şi-au făcut treaba au fost autorităţile locale

Liderul PSD crede că, deși şcolile sunt închise de jumătate de an, doar autoritățile locale și-au făcut treaba.

„În șase luni de zile, singurii care şi-au făcut treaba au fost autorităţile locale. Au pregătit şcolile, vorbesc de locaţii, restul ţine de Guvern, în speţă de ministrul Învăţământului. Noi nu avem nici manualele gata, să nu mai vorbim, prima regulă de bază, pregăteşti manualele. Sunt 3.300.000 de elevi care de șase luni stau acasă. După manuale au venit promisiunile cu măştile. Ştiţi foarte bine ca şi mine, a venit şi raportul Curţii de Conturi, s-a aflat de unde s-a furat, sute de milioane de lei, se regăseşte în raport, nu spune Opoziţia. Guvernul României nu a dus nicio licitaţie până la capăt. Am deschis şcolile, nu au primit copiii nici profesorii, nicio mască de la Guvern, mult promisele măşti”, a acuzat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu