Actualitate

Marcel Ciolacu anunță reconstrucția PSD din primăvara anului viitor

Publicat: 15 sept. 2020
Marcel Ciolacu cu mască de protecție vorbește la microfon
Marcel Ciolacu susține că liberalii fac „jaf național” dorind, în plină criză economică, să vândă la prețuri mici cele mai mari companii din România: CEC și Hidroelectrica

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță reconstrucția PSD din primăvara anului viitor. Marcel Ciolacu a declarat că după alegerile parlamentare din 6 decembrie este nevoie de o nouă conducere a partidului care să ducă formațiunea până la următorul ciclu electoral din 2024.

„Trebuia sa avem o conducere legitima cu bunele si relele perioadei, care sa-si asume alegerile locale si generale. Pe urma se va intra intr-o normalitate a partidului. Se pleaca de la baza, se fac alegeri in fiecare comuna si se merge spre varful piramidei. Asta inseamna organizatie seriaosa si un partid care se respecta. Cand este oportun, dupa iarna (facem Congres). Ne pregatim pentru alegerile locale din 2024”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunță reconstrucția PSD din primăvara anului viitor: „Nu sunt așa convins că PSD va intra în opoziție”

Liderul PSD consideră că în viitoarea configurație parlamentară, partidul pe care îl conduce ar putea fi la putere.

„Nu poți să faci reconstrucția partidului cu 3-4 luni înainte de alegeri. Cred că orice partid trebuie să fie pregătit să meargă atât la putere cât și opoziție. Nu sunt așa convins că PSD va intra în opoziție”, a precizat Marcel Ciolacu.

„Deschiderea şcolilor este un dezastru!“

Șeful PSD a vorbit despre începerea anului școlar, despre care a spus că este „un dezastru” administrat de liberali.

„Părinţii şi copii trebuiau încurajaţi. E o zi importantă în viaţa societăţii româneşti. Am fost plecat prin ţară, iar priorităţile, atât a administraţiilor locale, cât şi a oamenilor erau deschiderea şcolilor. Cu adevărat, deschiderea şcolilor, din punctul nostru de vedere şi al meu personal, este un dezastru”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Singurii care şi-au făcut treaba au fost autorităţile locale

Liderul PSD crede că, deși şcolile sunt închise de jumătate de an, doar autoritățile locale și-au făcut treaba.

„În șase luni de zile, singurii care şi-au făcut treaba au fost autorităţile locale. Au pregătit şcolile, vorbesc de locaţii, restul ţine de Guvern, în speţă de ministrul Învăţământului. Noi nu avem nici manualele gata, să nu mai vorbim, prima regulă de bază, pregăteşti manualele. Sunt 3.300.000 de elevi care de șase luni stau acasă. După manuale au venit promisiunile cu măştile. Ştiţi foarte bine ca şi mine, a venit şi raportul Curţii de Conturi, s-a aflat de unde s-a furat, sute de milioane de lei, se regăseşte în raport, nu spune Opoziţia. Guvernul României nu a dus nicio licitaţie până la capăt. Am deschis şcolile, nu au primit copiii nici profesorii, nicio mască de la Guvern, mult promisele măşti”, a acuzat Marcel Ciolacu.

Cum se putea rezolva problema tabletelor pentru elevi

Acesta a spus referitor la tabletele care trebuiau să ajungă la elevi că era simplu de rezolvat dacă era trimis un reprezentant la Samsung ori la Apple.

„Ne-am chinuit să facem licitaţii pentru tablete, la fel, de țase luni de zile. Totuşi ar fi trebuit să  pregătească Guvernul. Există două tipuri de operare: Android şi Apple. Nu trebuie să fii vreun filozof. Operatorii de SIM-uri poţi să îi chemi oricând la ANCOM, la Guvern, poţi să ai oricând o discuţie cu ei, intri în CSAT, fiindcă e o tâmpenie ce se întâmplă, să cumperi diferite sisteme de operare. Stabileşti ce sistem de operare foloseşti, urci un reprezentant – conform deciziei CSAT, fiindcă copiii sunt o prioritate în orice stat – în avion şi  îl trimiţi ori la Samsung, ori la Apple”, a menționat Marcel Ciolacu.

Comentarii
Adauga un comentariu