Actualitate

Marcel Ciolacu va demisiona din Parlament în ultima sa zi de mandat. Ce motiv are acesta

Publicat: 23 nov. 2020
Marcel Ciolacu vorbește
Președintele PSD Marcel Ciolacu

Luni seara, 23 noiembrie, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat, pe o pagină de socializare, că va demisiona din Parlament în ultima sa zi de mandat. Motivul acestuia este faptul că nu vrea să beneficieze de pensia specială de care profită doar parlamentarii care au mandate întregi. Mai mult, acesta a menționat că tot așa a procedat și acum patru ani.

„Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum.

Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, #PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment.

Președintele Partidului Social Democrat spune că Guvernul actual nu a vrut „să dea o #ordonanțădeurgență pentru #eliminareapensiilorspeciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat.”

Îmi doresc să reușim ca împreună să îi dăm jos pe toți cei care s-au cocoțat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o #ordonanțădeurgență pentru #eliminareapensiilorspeciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat.

Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la #Sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti școlile pentru ca elevi să-și poată continua procesul educațional!!!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Marcel Ciolacu atacă dur Guvernul

De asemenea, liderul PSD a acuzat actualul Guvern că oferă persoanelor de peste 75 de ani un ajutor de doar 6 lei pe zi pentru o masa caldă, printr-un program finanțat din Fonduri Europene ce presupune acordarea de carduri valorice persoanelor defavorizate, suma lunară de pe card fiind de 180 de lei.

„6 lei pe zi! Aceasta este rația impusă de Orban persoanelor de peste 75 de ani, cărora le-a dat, în bătaie de joc, carduri pentru mese calde acum, în campanie electorală!” , a scris Marcel Ciolacu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Acesta consideră că Guverul PNL își bate joc de părinții și bunicii românilor, prin acordarea unor ajutoare derizorii:

6 lei pe zi! Doar de la restaurantele închise de același Orban! În frig, pe terase, sau on-line, de la zeci de km distanță, pentru cei din mediul rural. Ați auzit ceva mai cinic de atât?Bineînțeles, banii pe card vor veni doar după alegeri. Acum, doar promisiuni…

Așa sunt folosite fondurile europene, de un guvern care și-a făcut un titlu de glorie din a-i umili pe toți românii. Total ineficient pentru persoanele cărora li se adresează programul european, dar în folosul clientelei liberale.

Ludovic, tu ce mănânci de 6 lei pe zi? A cui este firma care a tipărit cardurile? Ale cui sunt restaurantele agreate să primească acele carduri?”

Comentarii
  • Mananci kkt mai churtos chiolachu,nu te lasi tu de ciolan cu una cu doua,normal ca dupa ce ve i pierde alegerile sacalii din organizatia ta de mafioti iti vor vrea capul

Adauga un comentariu