Sport

Marcel Răducanu, românul care a scris istorie în Germania, anunță: „Aș fi meritat o șansă să fiu antrenor la Borussia Dortmund”

Publicat: 29 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Răducanu românul care a scris istorie în Germania anunță Aș fi meritat o șansă să fiu antrenor la Borussia Dortmund
Marcel Răducanu a scris istorie în cei șase ani cât a jucat la Borussia Dortmund (1982-1988)

Marcel Răducanu a scris istorie în cei șase ani cât a jucat la Borussia Dortmund (1982-1988) și consideră că ar fi meritat și el o șansă să antreneze formația germană. Fostul mare fotbalist a fost invitat la ProSport Live.

„Aș fi meritat o șansă să fiu antrenor la Borussia Dortmund mai demult, dar acum e imposibil. Acum, important e să mă pot mișca pe teren, am îmbătrânit. Am avut 10 operații, 4 la coloană și la ultima s-a făcut o greșeală. Mi s-a atins un nerv și de atunci am probleme. Mi s-a umflat genunchiul. Nu e vital să ai licență ca să fii un antrenor bun. Dacă ai calități și dovedești că poți lucra cu jucătorii…”, a declarat Marcel Răducanu, cel care a jucat peste 160 de meciuri în tricoul Borussiei.

A fost groaznic ca două săptămâni să nu poți juca fotbal

Marcel Răducanu a identificat care fotbalist de la Borussia are stilul său din trecut: „Jadon Sancho are stilul meu. Dortmund are un program mai ușor, cele 7 puncte pot fi recuperate. E posibil orice!”. Totuși, fostul mare fotbalist susține că nu i-a plăcut jocul lui Dortmund din înfrângerea cu Bayern Munchen, scor 0-1.

„De abia aștept să începem de luni antrenamentele. Două luni și jumătate să nu faci fotbal… A fost groaznic. E o situație delicată pentru copii. Am mulți copii din România sau Moldova la academie, la mine aici, unii sunt veniți de 5-6 ani la Dortmund. Ne-am bucurat că s-a dat drumul la Bundesliga. Chiar și așa, fără spectatori. Sun unele echipe care au probleme mari, e vorba de pregătirea echipei într-un timp atât de scurt. N-au dinamică unii, n-au nici automatisme. Multe echipe nu și-au intrat în ritm. Doar Bayern Munchen, Dortmund și Leverkusen și-au revenit la forma dinainte”, a adăugat Marcel Răducanu.

Adauga un comentariu