Actualitate

Marcel Vela a dat startul angajărilor în MAI

Publicat: 03 dec. 2020
Marcel Vela, ministrul de Interne
Marcel Vela, ministrul de Interne

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a dat joi, 3 decembrie, startul angajărilor în MAI. Marcel Vela a declarat că în ultimii cinci ani peste 30.000 de persoane au plecat din minister, 7.000 doar în anul 2019.

Ministrul Afacerilor Interne susține că în aceste condiţii, deficitul de personal a ajuns la 21% la ofiţeri şi 12% la agenţi, fiind dispuse mai multe măsuri pentru acoperirea deficitului.

„În ultimii cinci ani, la nivelul MAI au plecat din sistem peste 30.000 de persoane. Doar la nivelul anului trecut s-au înregistrat peste 7.000 de plecări, dintre care peste 6.500 ca urmare a accesării dreptului la pensie, peste 1.000 de ofiţeri şi peste 5.500 de agenţi de poliţie, maiştri militari şi subofiţeri”, a declarat Marcel Vela.

Marcel Vela: Deficitul de poliţişti şi de cadre militare este de peste 21%„“

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că deficitul de personal este foarte mare și se impun angajări în sistem.

„În prezent, deficitul de poliţişti şi de cadre militare este de peste 21% pentru ofiţeri şi peste 12% pentru agenţi, maiştri şi subofiţeri. Pentru reducerea deficitului de personal am aprobat, pentru perioada următoare, demararea procedurilor de concurs în vederea încadrării a 2.073 de posturi de execuţie de ofiţer, prin trecerea agenţilor de poliţie, maiştrilor şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor. De asemenea, în scopul acoperirii deficitului de personal din IGaV am aprobat deblocarea a 33 de posturi de piloţi, ingineri aviaţie şi subofiţeri în vederea încadrării directe şi prin rechemare”, a menționat Marcel Vela.

Peste 1.700 de absolvenţi ai şcolilor de poliţie vor fi angajați

Ministrul Afacerilor Interne a a anunţat că, după jumătatea lunii decembrie, vor fi încadraţi cei peste 1.700 de absolvenţi ai şcolilor de poliţie.

„Ulterior, vom continua şi cu alte măsuri pentru a reduce deficitul de personal, inclusiv prin încadrări din sursă externă. Am luat toate aceste decizii pentru că scopul nostru este să protejăm românii”, a mai spus Marcel Vela.

Referentul de la cabinetul lui Marcel Vela, decorat de Cotroceni

Gabriela Mădălina Sîia Cenușă a primit Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea ei profesională. Gabriela Mădălina este din luna mai referent la cabinetul lui Marcel Vela. A fost înainte consilier onorific și pe la Cultură, s-a ocupat intens de zona de beauty, de automobile și a avut și un internship de reporter de noapte la o televiziune“.

Cum și de ce a fost premiată Gabriela Mădălina Sîia Cenușă nu se prea știe.

În urmă cu șapte ani vindeam detergent într-un supermarket, dar o făceam cu pasiune, mereu mi-a plăcut să fiu alături de oameni, printre ei și să fiu de folos. Aș împărți în orice moment meritele și această distincție cu toți acei oameni curajoși care mi-au fost alături, dar și cu profesioniștii pe care i-am cunoscut aici la MAI!, spunea despre ea Gabriela Cenușă.

Decorarea acesteia a stârnit un imens scandal, iar Gabriela-Mădălina Sîia Cenușă a reacționat într-o postare pe pagina sa personală de Facebook, postare care a fost însă ștearsă ulterior. Gabriela Cenușă a spus că nu a știut de această medalie decât cu puțin timp înainte să o primească. Ea a mai scris că cele șase luni la MAI au reprezentat o „provocare” și că ministrul Marcel Vela îi este „mai mult decât un mentor”.

Adauga un comentariu