National

Marcel Vela anunță înființarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară

Publicat: 10 sept. 2020
Marcel Vela, cu mască de protecție, vorbește la microfon
Marcel Vela anunță înființarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță înființarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Marcel Vela face un apel către tineri să vină cu propuneri pentru funcţionarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară, structură nou înfiiţată.

„Lumea se schimbă, este într-o perpetuă mişcare, acualele generaţii care sunt pe băncile şcolii au tot felul de provocări şi cred că noi cei maturi avem obligaţii mai mari şi mai importante faţă de voi. (…) Trebuie să vă asigurăm o şansă pentru a avea un drum sigur în viaţă, să vă dă aripi pentru un destin protejat şi să nu fie afectat de fapte antisociale”, spune MarcelVela în mesajul video de pe pagina sa de Facebook.

Marcel Vela anunță înființarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară

Ministrul Afacerilor Interne îi provoacă pe tineri să vină cu propuneri, păreri pentru a îmbunătăţi funcţionarea noii structuri.

„Evident că această structură la început de drum, o provocare pentru toi profesioniştii din MAI are nevoie şi de voi. Vă fac această provocare veniţi cu propuneri, păreri pentru a îmbunătăţi funcţionarea unei astfel de structuri, pentru că voi sunteţi beneficiarii ei”, a precizat Marcel Vela.

Ministrul așteaptă feed-back-ul de la tineri legat de Poliţia pentru Siguranţă Şcolară.

„Îmi doresc foarte mult să primesc în filmările sau în postările voastre păreri sincere şi sugestii pentru noua structură a MAI, unde vor lucra, strict pentru voi, 270 de poliţişti”, scrie Marcel vela în mesajul care însoţeşte filmarea.

Mii de posturi vacante din Poliţia Română vor fi desfiinţate de Marcel Vela

Dacă Marcel Vela vorbește despre înfințarea unei structuri, un comunicat de presă emis de Europol, anunță că Marcel Vela ar ordona desfiinţarea posturilor neocupate.

Demersul făcut de minister este inacceptabil în viziunea Europol şi reprezintă un atac la adresa ordinii şi siguranţei publice. Europol afirma faptul că în aceste momente exista un deficit important de personal şi ca Poliţia Romana ar mai avea nevoie de minim 20.000 de oameni care să li se alăture. Problemele întâmpinate de aceştia sunt în structurile cele mai importante cum ar fi ordinea publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţia de frontira, crima organizată.

„Aceste reprezintă o bătaie de joc la adresa cetățenilor cărora li se induce ideea creșterii siguranței prin înființarea acestor structuri, când în realitate vor lua oameni din stradă pentru a-i muta la noile ‘poliții’. Cine crede că obții un alt rezultat cu aceleași resurse umane este naiv. Nu se schimbă nimic dacă vor fi luați oameni de la proximitate, ordine publică și îi vor muta la ‘poliția școlilor’ , în loc să degreveze de sarcini polițiștii de proximitate pentru că aceștia să poată fi mai mult timp în teren, în mijlocul comunității, în școli și în alte asemenea locuri și medii de interes”, scrie Europol.

Sindicatul poliţiştilor mai trage un semnal de alarmă spunând faptul că în aceste momente, în Poliţia Romana exista o politizre excesivă şi anumite structuri risca să fie transformate în instrumente electorale. În altă ordine de idei, sindicaliştii considera că deciziile luate până acum sunt cu încălcarea prevederilor legale care fac referire la transparentă decizională şi la dialogul social.

Adauga un comentariu