Actualitate

Sindicaliştii din poliţie reacţionează dur la declaraţiile făcute de şeful Poliţiei Române

Publicat: 28 aug. 2020
Liviu Vasilescu, Șeful Poliției Române
Liviu Vasilescu, Șeful Poliției Române

Sindicaliştii din poliţie reacţionează dur la declaraţiile făcute de şeful Poliţiei Romane. Într-un comunicat aceştia afirma faptul că Liviu Vasilescu, Șeful Poliției Române încearcă să scape şi să ” dreagă busuiocul”.

Sindicaliştii din poliţie reacţionează dur la declaraţiile făcute de şeful Poliţiei Romane

Aceştia consideră că declaraţiile făcute de Liviu Vasilescu vin prea târziu ţinând cont că opinia publică şi mass media au aşteptat 3 săptămâni până să poată asculta scuzele emise de oamenii legii. În altă ordine de idei sindicaliştii considera că este impardonabil ca Poliţia Romana să lase timp de 3 săptămâni ca imaginea ei să fie terfelita.

„Ce pot să înţeleagă poliţiştii care îl văd pe şeful Poliţiei Române în imaginile video cum se plimbă alături de un membru al unui clan, noaptea târziu, pe o stradă oarecare, păzit de subalternii săi, şi discută probabil aplicarea legii. Poate au vorbit despre apicultura la greci, poate au depănat amintiri, poate au vorbit despre iminenţa unui masacru în rândul clanurilor. Nici nu mai contează despre ce au vorbit, greşeala impardonabilă peste care nu se poate trece, este faptul că au lăsat mass media şi opinia publică timp de 3 săptămâni să facă praf imaginea şi autoritatea Poliţiei Române, în timp ce responsabilii şi aparatul de comunicare au adoptat poziţia „struţului” în speranţa că va trece de la sine”, se arată într-un comunicat al Europol.

Ruşinea Poliţiei Române nu va mai putea fi spălată

În continuarea ocmunicatului, sindicaliştii afirma faptul că nicio poveste despre un posibil masacru nu mai poate spăla imaginea Poliţiei care s-a întâlnit cu interlopii

„Dar răul s-a produs. Nicio poveste, legendă şi nici măcar ipotezele în care existau informaţii că sute de interlopi urmau să se masacreze, că mii de membri ai clanurilor vor veni la Bucureşti sau că sunt ucigaşi dispuşi să încaseze recompensa pusă pe capul autorului nu mai poate spăla mizeria aruncată pe instituţie. Nimic nu mai poate spăla ruşinea pe care poliţiştii au îndurat-o în aceste zile în care au fost făcuţi în toate felurile de opinia publică, pentru că dacă „şeful” lor se întâlneşte noaptea ca…cu interlopii, înseamnă că toţi facem acelaşi lucru”, scriu sindicaliştii.

Șeful Poliției Române s-a rugat de interlop ca aceştia să respecte legea

În încheierea textului, sindicaliştii din Europol afirma că este inadmisibil ca şeful Poliţiei Romane să trebuiască să se roage de interlopi ca să respecte legea. Un alt exemplu al incompetenţei oamenilor legii este cel de la Caracal, atunci când Adjunctul Inspectoratului Şef a fost condamnat şi destituit pentru că a cerut informaţii unui cunoscut interlop din Caracal

„E greu să justifici acum, după ce 3 săptămâni te-ai ascuns. E greu să explici de ce te-ai întâlnit noaptea şi nu ai făcut-o ziua în timpul programului de lucru, de ce întâlnirea nu a avut loc într-un cadru instituţional, poate chiar pe raza Secţiei 19 Poliţie şi s-a întâmplat pe stradă, care este teritoriul clanurilor, sau de ce a fost nevoie ca ditamai şeful Poliţiei Române să coboare la nivelul la care să ajungă în faţa unui membru al unui clan interlop pe care să îl „roage” să respecte legea”, sunt de părere sindicaliştii. Europol dă ca exemplu cazul din Caracal, atunci când adjunctul inspectorului şef a fost condamnat şi destituit când a cerut informaţii pentru a identifica autoturismul criminalului, de la un individ cunoscut în lumea interlopă.” se arată în comunicat.

Ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian. Interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea şi, în plus, toate normele de protecţie anti-COVID-19 erau încălcate de Duduienii care îşi plângeau liderul.

Adauga un comentariu