Actualitate

Marcel Vela, avertisment de ultima oră în legătură cu 1 mai! În funcţie de această zi se vor ridica, sau nu, restricţiile

Publicat: 01 mai 2020
Înmatriculări auto 2020. Ministrul Marcel Vela, anunţ important pentru şoferi - VIDEO
Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut un apel către cetățeni să respecte restricțiile impuse de Ordonanțele Militare în timpul sărbătorii de 1 Mai, asta pentru a nu avea o explozie de cazuri. Vela a explicat că în funcție de ceea ce se va întâmpla în aceste zile se va lua decizia de a relaxa sau nu restricțiile după 15 mai.

”Am o analiză foarte concretă: am început în februarie, la fel ca alte state, cu cazuri puține și după ce am făcut o paralelă cu alte țări cu Spania, cu Italia, cu Marea Britanie, cu Belgia sau chiar cu Germania, numărul de morți al 100.000 de locuitori este mai mare la ei decât la noi. Asta înseamnă foarte clar un lucru: măsurile luate de noi au fost bine venite, decizia președintelui Klaus Iohannis de a declara starea de urgență a fost excelentă, Guvernul s-a implicat corect, iar cetățenii au fost absolut extraordinari, au respectat restricțiile, au avut grijă de ei și de cei dragi lor. Dacă nu se întâmpla acest lucru și vă dau un exemplu, dacă de Paște nu se respectau condițiile Ordonanței Militare, acum am fi avut o explozie de cazuri. Nu avem! Suntem pe un trend care este acceptabil ca și curbă de grafic, iar dacă vom fi atenți și în weekend-ul de 1 Mai, respectăm condițiile, peste 2 săptămâni nu vom o explozie de cazuri, o explozie de cazuri care ar putea pune în pericol decizia de după 15 mai. Așadar, am încredere în toți românii că în 15 mai vom avea condiții pentru a gândi o perspectivă optimistă.”, a spus Marcel Vela.

Comentarii
 • Dupa 15 Mai ,domnule Vela ,faci ceva si cu prostii de la ministerul tau care stau in strada si risca ,ma refer la politisti si jandarmi .
  Decizia Inaltei curti de Casatie si Justitie spune ca dumitale trebuie si esti obligat sa dai ordonanta pentru o salarizare unitara .
  Nu iti cere nimeni nimic de pomana ,cei din linia intii care au contact cu golanii rezist veniti din diaspora vor un tratament corect ,legal si respect fata de lege .
  Dumitale de ce nu respecti legea ?
  Trebuia dl.Coarna in calitate de lider de sindicat sa depuna plingere penala ?
  Si daca dumitale dl.Vela nu esti acuma penal ,dupa pandemie cind ajungi in opozitie crezi ca nu vei deveni ?

 • Domnul tatic ,Vela ,da comenzi si avertismente ,dar dupa cum vedem ,el ne cere sa respectam si legea ?Care lege ,aia pe care el nu o respecta ?
  Politistii stau ca prostii in strada ,scuipati ,injurati ,amenintati atit ei cit si familiile lor iar Vela se gindeste daca respecta legea cu privire la salarizarea lor .

 • Rusine, cu asa atitudine de lipsa de respect fata de institutiile de forta a ordinii publice din Romania .
  Bine ca la golanii de la SRI le-a facut Iohanis buget si salarii de ministri ,procurorii si judecatorii au salarii de regi iar la pandemie s-au inchis ca sobolanii in palatele de justitie ,DAR SALARIILE NESIMTITE LE-AU LUAT .
  Cu prostii din strada care le tin scaunele fac economie ,HALAL GUVERN

 • Se intreaba lumea de ce populatia nu respecta jandarmeria ,va spune realitatea ,pe 10 AUGUST 2019 jandarmii cu pretul vietii au aparat institutiile ,dar golanii #REZIST incurajati de astia de la guvernare care ne explica ei vrute si nevrute ,au subminat autoritatea singurei directii militarizate ale MAI si l-a plimbat pe comandantul Jandarmeriei Romane ,dl.Cucos ,pe la DNA ,POLITIE .FIX CA SA DENIGREZE LA TELEVIZIUNI ACEATA ARMA DE FORTA JANDAMERIA ROMANA

 • Nu va suparati…dar Jandarmeria este foarte putin implicata in toata chestia cu Covid ul…..Cel putin la Iasi, nu se vad !

Adauga un comentariu