National

Marcel Vela, îndemn la solidaritate, în contextul pandemiei: „Doar împreună putem găsi soluţia de a trece cu bine”

Publicat: 11 oct. 2020
Marcel Vela, îndemn la solidaritate: „Doar împreună putem găsi soluţia de a trece cu bine”
Marcel Vela, îndemn la solidaritate: „Doar împreună putem găsi soluţia de a trece cu bine”

Marcel Vela, Ministrul de Interne, a apelat la efortul colectiv al românilor, pentru a trece mai ușor peste această pandemie, provocată de noul coronavirus. Astfel, pentru că suntem cu toții implicați, ar trebui să găsim împreună soluții.

„Dragi prieteni, trecem printr-o perioadă extrem de dificilă şi agitată. Sunt vremuri pe care nu le-am putut anticipa niciodată şi pentru a le depăşi, trebuie să apelăm la efortul colectiv. De ce? Pentru că suntem toţi afectaţi, şi doar împreună putem găsi soluţia de a trece cu bine”, a scris, duminică seară, Marcel Vela.

Ministrul a precizat că dezbinarea nu a reprezentat niciodată un ajutor.

„Se spune că timpul le rezolvă pe toate şi că în cele din urmă va ieşi şi soarele pe strada noastră. În aceste clipe grele, nu este suficientă doar trecerea timpului şi aşteptarea. Trebuie să fim solidari, să depunem eforturi permanent pentru ca, în cele din urmă, să sosească şi clipa în care vom putea spune, cu toţii, că împreună am reuşit şi am învins acest virus care ne ameninţă permanent. Dezbinarea nu a ajutat niciodată. Uşor nu este şi nu va fi, dar cu siguranţă aceste lucruri ne vor întări, pentru că nu vom renunţa. La final de week-end, vă lansez îndemnul de a fi cu toţii o echipă unită. Să aveţi doar soare şi linişte în suflet!”, a mai scris Vela.

Marcel Vela, apel către români: „Nu putem reveni la normalitate fără sacrificii!”

Marcel Vela, Ministrul de Interne, a făcut un apel către români pe pagina personală de Facebook, privind respectarea normelor de combatere a pandemiei provocate de noul coronavirus.

„Trecutul, dar mai ales prezentul, ne învață că toți suntem supuși, într-un moment cheie, ca și acum, la un test al maturității și responsabilității. Vorbim despre un test fără calificative, dar care ne poate așeza în fața unor suferințe cumplite. Contradicțiile, formarea unor tabere, dezbinarea, învrăjbirile de pe margine NU ne ajută să învingem și să depășim cu bine aceste momente care pot deveni catastrofale.

Luptele nu se câștigă într-un singur om, nici în doi…luptele se câștigă mereu în echipă! Suntem pe un front deschis, cu un inamic pe care nu îl putem vedea! De ce lăsăm acest virus să producă dezbinare? De ce să formăm tabere? De ce nu încercăm doar să ne unim?”, a scris șeful MAI.

Ministrul de Interne a precizat că ar trebui să lucrăm împreună și să nu luptăm unul împotriva celuilalt, fiindcă acest lucru duce la dezbinare, fapt ce va lăsa inamicul să câștige.

„Fiecare zi în care alegem să arătăm cu degetul unii către alții, nu este altceva decât o zi în care permitem acestui inamic să câștige teren. Da, sunt sacrificii și eforturi din partea fiecăruia dintre noi, dar nu putem reveni la normalitate fără sacrificii! Dacă astăzi simțiți tragediile departe de dumneavoastră, pot doar să vă spun că sunteți binecuvântați și trebuie să fiți recunoscători pentru asta.

Trăim astăzi PROVOCAREA societății noastre, pe care doar #împreună o putem depăși”, a scris șeful MAI, pe Facebook.

Adauga un comentariu