Local

Mare atenție la ce firme de pază vă angajați! Un ieșean s-a trezit că timp de 6 ani nu a avut niciun venit declarat: „Am muncit degeaba” – FOTO

Publicat: 26 oct. 2023
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Mare atenție la ce firme de pază vă angajați Un ieșean s-a trezit că timp de 6 ani nu a avut niciun venit declarat Am muncit degeaba - FOTO
Vasile Roman încearcă acum să își facă dreptate

Surpriză de proporții, un ieșean s-a trezit că timp de 6 ani nu a avut venituri declarate, deși a avut loc de muncă. Patronul Fortuna Security este acuzat că a țepuit oamenii

Vasile Roman s-a angajat, în 2017, la firma Polaris Security, care a fost radiată în anul 2020. Acesta a trecut la noua societate a lui Ștefan Coșniță, Fortuna Security SRL, la care a lucrat până în 2023. După ce a încheiat colaborarea a avut nevoie de o hârtie de la Casa Națională de Asigurări, aici a descoperit că în perioada 2017-2023 nu a avut niciun venit declarat.

Un ieșean s-a trezit fără niciun venit declarat

Vasile Roman speră că acum va putea face ceva ca să se rezolve situația în care se află. Din păcate pentru el, firma este în insolvență, iar totul se judecă. Omul a descoperit că pentru o perioadă de 6 ani nu a avut niciun venit declarat, deși în acest timp au fost mai multe semnale, el le-a ignorat. Bărbatul de 56 de ani încearcă să își recupereze toate sumele, pentru a putea beneficia de o pensie liniștită la bătrânețe.

„Am lucrat din 2017, prima dată, la firma Polaris și după, din 2020, la firma Fortuna Security, până în 2023. Eu, în 6 ani de zile, nu am avut concediu nici măcar o zi, dar nici banii în plus pe concediu nu i-am văzut. De asemenea, la salariu nu am văzut și eu un fluturaș cu toate sumele ce mi se cuvin, nimic. Prostia mea a fost că am lucrat așa, am tăcut din gură că aveam nevoie de un loc de muncă. Mai mult de atât, în contract scria un anumit salariu, iar în mână luam mai puțin de fapt.

Am avut nevoie recent să merg la Casa Națională de Asigurări să îmi iau o hârtie cu contribuția mea la stat, iar când am văzut hârtia nu mi-a venit să cred. În perioada în care am lucrat eu la aceste firme nu apare nicio sumă declarată, deci când voi ieși la pensie nu va exista această perioadă. Eu sunt un om în vârstă de acum, ce să fac, din păcate, cred că nu se va rezolva nimic.

Lucram câte 24 de ore și după aveam 48 de ore libere, dar acum m-am trezit că am lucrat degeaba, măcar de luam un salariu mai mare, la început luam 1.400 de lei. Tot ce vreau acum este ca ei să îmi plătească toate taxele la stat, să pot beneficia și eu de pensie, nu prea mă pricep eu cu aceste chestiuni”, povestește Vasile Roman.

Patronul Fortuna Security a băgat firma în insolvență

Ștefan Coșniță
Patronul dă din umeri și așteaptă decizia instanței, dar între timp are altă firmă de pază

Firma lui Ștefan Coșniță este în faliment și înregistrează datorii la stat. Patronul nu știe cine a fost de vină pentru această situație și așteaptă să se pronunțe instanța, susținând că are și el sume de recuperat. La începutul acestui an, Ștefan Coșniță a înființat o nouă societate, Freia Fire & Security SRL, care oferă servicii de pază, chiar dacă a băgat deja două firme în insolvență.

„Fortuna Security este în insolvență și înregistrează datorii și către angajați, și către bugetul de stat. Am contestat datoriile și ne judecăm la Curtea de Apel acum. Versiunea noastră este că în momentul când am intrat în insolvență nu aveam niciun leu datorie la fisc, iar ei au descoperit o sumă de nicăieri, dar instanța va decide. În insolvență treburile durează, nu sunt magician pentru a urgenta treburile.

Din câte știu eu, domnul Vasile Roman nu s-a înscris la masa credală, deci chiar dacă are dreptate, creanța lui este perimată. Personal, am de recuperat bani de la firmă, colegii mei au de recuperat de la firmă, nu știm dacă se va întâmpla acest lucru. Sunt creanțe contestate de fisc, expertiza contabilă ne-a dat nouă dreptate, încă nu este hotărârea instanței, tot ce avem acum de făcut este să așteptăm. Este greu de spus dacă avem noi dreptate sau are fiscul dreptate”, a transmis Ștefan Coșniță, patronul firmei Fortuna Security SRL.

Un ieșean s-a trezit că nu a avut venituri declarate pentru cei 6 ani, iar acum căută dreptate, însă firma este în faliment.

Comentarii
  • Să îi reclame penal la parchet (Procuratură), la Inspectoratul Teritorial de Muncă, la toate instituțiile statului! Totodată, să dea la presă toate aceste date pentru a se putea preveni să ajungă și alții în astfel de situații. La fel, toți cei înșelați și excrocați în acest mod, trebuie încurajați să depună reclamații la instituțiile statului și presă! Ar cam trebui să se termine odată cu Marii patroni de firme care plătesc oamenii la negru și fac tot felul de măgării din astea, care în schimb cumpără până și tampoane la femeie pe cheltuielile firmei.

  • toate firmele de paza incepand cu igs ,fgm au tras si trag teapa in cardasie cu statu , de 30 de ani nimeni nu le face nimic acestor patroni de carton escroci gen adascalitei ,pricop traian ,catea vasile etc etc

  • Un jegos de om libidinos mare șmecher se da in fata tuturor dar e un om de nota 0 și a bătut joc de toată lumea. Un mare prost. Dumnezeu e sus și are grija de toată lumea sa se facă dreptate.

  • La fel este si in cazul SC RILEUX COMPANY SRL, administrator MIHAI RIPAN, domeniul de activitate, confectii textile, au fost depuse plangeri la IPJ IASI, deoarece din martie 2022,stopajul la sursa se pedepseste cu inchisoare, dosarele stau de 18 luni fara sa se faca nimic, de asta se intampla astfel de golanii….

  • Patronul e super de treabă. Nu mai vorbiți prostii, se vede că vă roade invidia !

    Faceți și voi firmă, să vedeți cât e de greu sa reziști pe piată cu atâtea controale abuzive.

    Eu sunt patron in Pașcani și am avut 10 controale intr-o săptamână. 10 !

    Cu ce mă ocup? Am o tonetă de inghețată( 1mp ²) in piața Avram Iancu din Pașcani și m-au găsit că folosesc lapte de 4 ani! L-am tinut la congelator…
    Da ce, trebuia să-l arunc? Dacă laptele vechi e bun și nu se lipește de dejete îl folosesc în continuare.

  • Dacă cei din poliție care au atribuții pe linie de pază și-ar face treaba și nu ar urmări să sancționeze doar agenții de pază, fiindcă nu au tomfa la purtător, atunci astfel de cazuri nu ar mai exista!!De foarte multe ori, agenții de pază povestesc polițiștilor veniți în control de problemele pe care le întâmpină cu,, patronul „,dar în loc să se autosesizeze, organul de poliție se rezuma la ai da o sancțiune tot paznicului,asta in cel mai bun caz!! Despre băieții de la ITM, nici nu mai are rost să vorbim…

  • Dumnezeu nu doarme, are grija de toti patronasii astia care au pile si relatii. O sa traga toate blestemele de la oameni care și-au batut joc de ei. Asa ieste nu a platit nimic la contributi de vechime la multi oameni. Dar acum poate se sesizeaza si organele de stat competente sa ia masuri. Si nu numai in firme de paza.

Adauga un comentariu