Coronavirus

Marea Britanie impune noi restricții din cauza pandemiei de COVID-19

Publicat: 10 sept. 2020
Boris Johnson cu mâna în păr
Boris Johnson recomandă să se lucreze de acasă

Marea Britanie impune noi restricții din cauza pandemiei de COVID-19, a anunțat premierul britanic Boris Johnson. Acesta nu este convins că acestea ar putea fi ridicate până de Crăciun.

Ca o primă măsură, Boris Johnson a făcut apel să fie limitat contactul social cât de mult se poate și a confirmat că vor fi interzise adunările cu mai mult de șase persoane.

Marea Britanie impune noi restricții din cauza pandemiei de COVID-19

Printre noile restricții care se aplică se numără:

– revine măsura ca restaurantele și barurile să solicite datele clienților care vor fi păstrate pentru 21 de zile ca, în cazul în care apare un caz COVID-19 printre aceștia, ancheta epidemiologică să fie făcută rapid.

– se întăresc forțele de ordine, pe străzi și-n centrele orașelor, pentru a se asigura distanțarea fizică, dar și la punctele de intrare în țară, pentru o mai bună urmărire a persoanelor care trebuie să stea în carantină.

Boris Johnson vrea 500.000 de teste efectuate pe zi

Premierul Boris Johnson dorește să ajungă la 500.000 de teste efectuate pe zi. În ultima perioadă, în Anglia s-a remarcat o creștere bruscă a infectărilor în grupele de vârstă 20-29 și 30-39.

Boris Johnson a declarat, fiind întrebat de presă dacă în lipsa unui regim masiv de testare, oamenii ar trebui să accepte să aibă adunări de maximum șase persoane de Crăciun, că este prea devreme să o spună. Acesta și-a exprimat speranța că noile restricții vor reduce rata de infectare, dar a precizat că persoana care va încălca regulile impuse riscă să fie chiar arestat.

”Îmi rupe inima să reintroduc restricțiile! Interdicțiile vor fi stabilite prin lege și vor fi aplicate de poliție – oricine încalcă regulile va risca să fie amendat și chiar arestat”, a declarat Boris Johnson.

Restricțiile se aplică atât la interior, cât și la exterior, incluzând case private, parcuri, pub-uri și restaurante. Nunțile, înmormântările și sporturile de echipă organizate vor fi scutite de la limita de maximum 6 persoane. Johnson a afirmat că aceste reguli sunt necesare pentru a evita un nou blocaj național și-și exprimă convingerea că testarea în masă e rețeta pentru revenirea la viața normală.

Persoanele care au peste 50 de ani riscă să fie obligate să stea în casă!

Recent, Boris Johnson a afirmat că s-ar putea ajunge în situația în care ar putea să îi oblige pe cei care au de la 50 de ani în sus să stea în casă pentru a evita o a doua carantinare. Milioane de oameni care au peste 50 de ani ar putea primi ordine să rămână acasă, ca parte a „planurilor nucleare” ale lui Boris Johnson, pentru a evita o altă carantinare națională.

Primul Ministru a fost forțat să anunțe o încetinire a măsurii de carantinare, măsurile de relaxare fiind planificate, iar deschiderea sectorului de beauty fiind întârziată, după ce numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut. Anunțul vine la câteva zile după ce oamenii din Greater Manchester, East Lancashire și West Yorkshire au primit restricții noi săptămâna trecută. În cadrul propunerilor, un număr mai mare de oameni ar fi solicitat să ia parte la programul de ecranare, pe baza vârstei sau a factorilor de risc particulari identificați din luna martie.

Persoanele de 50 de ani prezintă un anumit tip de risc

„Am putea vedea persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, cărora le-au fost acordate „ratinguri de risc personalizate”. Planurile li s-ar putea dovedi controversate, deoarece factorii sub care vârstnicii li s-ar putea cere să se autoizoleze ar putea fi mult mai puternic influențați de vârstă decât de vulnerabilitățile clinice. Orice servicii de „contact apropiat”, cum ar fi accesul la coafor, va fi oprit, dacă numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus crește brusc“, a anunțat Boris Johnson.

Adauga un comentariu