Stiri medicale

Marea Britanie limitează exportul de vaccin antigripal

Publicat: 30 oct. 2020
vaccin
Anglia doreste sa se asigure că există rezerve suficiente pentru imunizarea populaţiei britanice.

Guvernul din Marea Britanie a anunţat astazi că impune restricţii in ceea ce priveste exporturile de vaccinuri împotriva gripei, intrucat doreste sa se asigure că există rezerve suficiente pentru imunizarea populaţiei britanice.

Programul de vaccinare gratuită împotriva gripei a fost extins în acest an în Regatul Unit din cauza pandemiei de COVID-19.

Ministerul Sănătăţii din Anglia a explicat într-un comunicat că a luat această decizie dupa ce a constatat o imensa cerere de vaccin antigripal venind din alte ţări, cu scopul de a reduce riscul ca aceste produse să fie exportate.

„Măsura va proteja aprovizionarea noastră cu vaccinuri împotriva gripei în cadrul planurilor noastre de a furniza 30 milioane de vaccinuri împotriva gripei înaintea acestei ierni fără precedent”, a subliniat ministrul sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock.

Programul public de vaccinare gratuită împotriva gripei a fost extins în acest an în Regatul Unit din cauza pandemiei de COVID-19. Obiectivul autorităţilor din domeniul sănătăţii este să reducă riscurile de mortalitate în caz de contractare a celor două boli, gripa şi COVID-19, şi să evite supraaglomerarea spitalelor.

Persoanele testate pozitiv în acelaşi timp de gripă şi COVID-19 riscă de două ori mai mult să moară decât cele afectate doar de COVID-19, a dezvaluit o analiza a Public Health England.

Adauga un comentariu