International

Marea Britanie nu a anulat zborurile venite din India, cu toate că țara este în scenariul roșu

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marea Britanie nu a anulat zborurile venite din India cu toate că țara este în scenariul roșu
Anglia nu a anulat zborurile din India. Cu toate ca noua tulpină indiană face ravagii în țară, englezii nu au renunțat la zboruri

În Regatul Unit al Marii Britanii restricţiile împotriva virusului SARS-CoV-2 vor fi scoase abia pe data de 14 iunie din cauza tulpinei indiene. Totuşi în aeroporturile din Anglia au aterizat peste 100 de zboruri din India, de când aceştia au fost puşi pe lista roşie, pe 23 aprilie 2021.

În Marea Britanie se vor renunţa abia după data de 14 iunie 2021, la restricţiile pentru combaterea noului coronavirus. Ministrul Sănătăţii Matt Hancock, a spus că numărul cazurilor de infectare cu noua tulipina din India au crescut cu 28% în ultimele zile.

Cu toate că tulpina indiană este prezentă în Regatul Unit, la aeroporturile din ţară au aterizat peste 100 de zboruri din India. Cu toate că India este pe lista roşie Maria Britanie a continuat permiterea zborurilor din India, cu toate că ţara se afla în zona roşie de pe data de 23 aprilie 2021.

Câte zboruri au aterizat în Marea Britanie

Conform analizei celor de la LBC care au constatat că 110 de zboruri au aterizat în aeroporturile Marii Britanii în cele 3 săptămâni jumătate de când India a fost trecută pe lista roşie în privinţa călătoriilor, fără a se lua o măsură pentru interzicerea zborurilor.

În India a fost pusă pe lista roşie după ce o nouă tulpina a coronavirusului a apărut, aceasta fiind mult mai transimisibila faţă de varianta Kent. Noua tulpina s-a raspandint în 86 de zone ale ţării. Compania aeriană Air Indiaa anunţat mai multe zboruri indirecte suplimentare de la aeroportul Heathrow din Londra către mai multe oraşe indiene, în special Mumbai şi Bengaluru.

Un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson s spus că „Există un număr mic de motive pentru care oamenii ar putea avea nevoie să călătorească în India, chiar şi atunci când ţara se află pe lista roşie. Nu ne-am aştepta la cifre substanţiale de călători.”

Tot într-un aeroport din Marea Britanie mai mulţi români au fost protagonişti

Ministerul Afacerilor Externe a vorbit despre o bătaie diin Aeroportul Luton, din Anglia unde protagoniştii au fost românii. Incidentul ar fi început după o discuţie a doi membrii ai aceleaşi familii, în urma conflictului 17 persoane au fo reţinute, iar 12 au fost prezentante instanţei. Patru persoane care au fost implicate în acel conflict au ajuns la spital unde au avut nevoie de îngrijiri medicale, acestea fiind internate. Reprezentanţii aeroportului au declarat că au rămas şocaţi de incidentul care s-a petrecut în aeroport şi manifesta toleranta 0 faţă de violenţă.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasadă României la Londra s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media referitoare la un incident, produs la data de 14 mai 2021, pe Aeroportul Luton, în care au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile britanice pentru a obţine informaţii suplimentare. Potrivit datelor comunicate de autorităţile britanice reprezentanţilor misiunii diplomatice, incidentul în care au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români a fost generat de o dispută între membrii aceleiaşi familii. În urma acestuia, autorităţile britanice au reţinut 17 persoane implicate, iar patru persoane au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri, fără a fi necesară internarea acestora”, a transmis MAE.

Adauga un comentariu