Actualitate

Marea creștere economică invocată de Florin Cîțu lovește din plin buzunarele românilor! Mugur Isărescu anunță o scumpire generală a produselor cauzată de creșterea inflației

Publicat: 12 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marea creștere economică invocată de Florin Cîțu lovește din plin buzunarele românilor Mugur Isărescu anunță o scumpire generală a produselor cauzată de creșterea inflației
Mugur Isărescu susține că alimentele se vor scumpi considerabil

Premierul Florin Cîțu nu a pierdut niciun moment de a declara faptul că nivelul de trăi a românilor este unul liniştitor şi că există o mare creștere economică. Totuşi, după ce facturile românilor cresc simţitor, Mugur Isărescu a declarat faptul că, din cauza inflaţiei, vom avea o scumpire generală a produselor.

Așadar, vine o iarnă nu tocmai accesibilă pentru mulţi conaționali, asta în condiţiile în care, criză economică, este dublată şi de o mare criză sanitară dar şi de o criză politică.

Mugur Isărescu anunţa o scumpire generală a alimentelor din cauza inflaţiei

Într-o intervenţie de ultimă oră, Mugur Isărescu a anunţat faptul că rata inflaţiei este în continuă creștere dar BNR speră că o va menţine la pragul de 5%. Guvernatorul BNR consideră că acest lucru va duce la o scumpire generală a alimentelor. Vorbim despre scumpiri mari, scumpiri care vin la pachet cu dublarea sau triplarea facturilor la gaze naturale sau electricitate:

„După acest vârf care este deja în prezent, îl avem aici după noi, inflaţia (…) va depăşi 5%, sau va fi în jur de 5%. Şi subliniez acest lucru pentru că de regulă când noi facem o prognoză la sfârşitul anului, să spunem va fi 5,6%, cum este şi aici, există tendinţa să se spună aşa: Banca naţională prognozează de acum înainte o inflaţia de 5,6%, preţurile vor creşte cu 5,6%. Nu este aşa. Inflaţia e deja 5%, deci mai degrabă vedem, bineînţeles şi cu acţiunea politicii monetare, care a început deja să se întărească, mai degrabă vedem o temperare a creşterilor de preţ şi acesta este efortul nostru, să menţinem inflaţia între 5 – 5,5% până la sfârşitul anului pentru ca apoi, datorită efectului de bază indicele preţurilor de consum în ianuarie coboară deja sub 5%, pe la 4 şi ceva la sută.

Am punctat şi trimestrul III şi trimestru IV, sfârşit de trimestru ca să vedeţi că aceşti 5,6% nu este o noutate. Nu este o prognoză că preţurile vor creşte de acum înainte. Prognoza noastră este că prin eforturi, inclusiv în domeniul monetar, vom reuşi să ţinem preţurile undeva între 5 şi 5,5%. Mă refer la indicele preţurilor de consum. Deci creşterile din toamnă vor fi foarte mari. Pentru sfârşitul anului următor datorită faptului că dispare şi efectul de bază din în ianuarie cu electricitatea şi cel din vară cu gazele naturale prognoza noastră este indicele preţurilor de consum coboară la 3,4%”, a spus Mugur Isărescu.

Premierul Florin Cîțu anunță mare creștere economică în România

Demis prin moţiune de cenzură, premierul Florin Cîțu continuă să dea asigurări tuturor românilor că România se îndreaptă spre o direcție bună şi că are o mare creștere economică:

Economia României are, datorită activității bune a Guvernului pe care îl conduc, cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani. Rata șomajului a scăzut în fiecare lună din 2021. INS a anunțat că rata șomajului în luna mai a ajuns la 5.5% și la cel mai mic număr de persoane în șomaj din martie 2020. Economia României are, datorită activității bune a Guvernului pe care îl conduc, cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani. RomaniiTrebuieSaStie”, conchis premierul Florin Cîțu într-o intervenție pe data de 6 iulie 2021.

Adauga un comentariu