Titlurile zilei

Marfă nouă pentru anchetatori, în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Specialiștii spun că artista a intrat în comă imediat după ce a căzut pe scări. Soțul ei susține în declarații că aceasta vorbea

Publicat: 07 mai 2021
Maria Macsim Nicoară, profilerul Mihaela Brooks și soțul artistei, Codrin Nicoară
Profilerul Mihaela Brooks a ajuns la concluzia că Maria Macsim a intrat în comă imediat după ce a suferit leziunile, în timp ce în declarațiile sale Codrin Nicoară susține că aceasta a vorbit de mai multe ori după accident

Noi informații ar putea întoarce ancheta în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Profilerul Mihaela Brooks a analizat în detaliu dosarul morții artistei și a descoperit mai multe neconcordanțe. Profilerul susține că după ce a discutat cu mai mulți specialiști a ajuns la concluzia că Maria Macsim a intrat în comă imediat după ce a suferit leziunile, în timp ce în declarațiile sale Nicoară susține că aceasta a vorbit de mai multe ori după accident

Profilerul Mihaela Brooks a analizat mai multe informații din dosarul morții Mariei Macsim Nicoară și a descoperit mai multe neconcordanțe. Ea a comparat cazul cu cel al Mădălinei Manole.

„Există o asemănare între soțul Mariei Macsim Nicoară și cel al Mădălinei Manole. Amândoi aveau amante, amândoi și-au găsit soțiile inconștiente pe jos și ei știau ce au pățit. De asemenea, ambele femei aveau o carieră în muzică, o carieră mai de succes decât a soților lor”, a spus profilerul Mihaela Brooks.

De asemenea, investigatorul discută despre caz încă de la început și lasă de înțeles că s-au făcut greșeli.

„Procurorul a luat în considerare declarația soțului mezzosopranei și a concluzionat că aceasta a fost la parinții săi, unde a consumat vin. La câteva ore după ce a ajuns acasă, în urma unui zgomot destul de puternic, Codrin Nicoară a găsit-o pe soția sa căzută la baza scărilor din casă în stare de semi conștiență. A dus-o în camera sa, acordându-i îngrijirile necesare. Între timp, acesta a șters treptele scării și peretele din acea zonă cu servețele umede”, a mai precizat Mihaela Brooks.

Declarațiile lui Codrin Nicoară diferă?

Declarațiile soțului mezzosopranei se pare că nu au fost tot timpul aceleași.

„Întervin câteva neconcordanțe între declarațiile acordate de soțul Codrin Nicoară legate de locul unde a găsit-o pe soția sa căzută. Acesta le-a indicat inițial celor de la criminalistică zona situată între pragul ușii de acces în baie și prima treaptă a scării, pe parchetul gol din holul principal, contrazicându-se ulterior, în declarația scrisă, unde precizează că mezzosoprana căzuse pe partea stângă pe covor. Din măsurătorile realizate de criminaliști, rezultă faptul că între marginea covorului și baza scărilor este o distanță de 70 de centimetri de parchet din lemn.

Tot soțul mezzosopranei a declarat că aceasta era în stare semiconștientă și chiar i-a spus că se simte rău și îi este greață. Un medic neurolog, care a analizat diagnosticul, spune că, „având în vedere natura și extinderea leziunilor, oricare dintre ele s-ar fi soldat în momentul producerii cu suspendarea stării de conștiență. Nivelul de afectare a integrității structurale a creierului exclude orice moment de recăpătare a conștienței după momentul producerii lor, ceea ce se poate observa cu ușurință în evoluția naturală a cazului”, deci în niciun caz femeia nu ar fi putut comunica și nici nu s-ar fi putut mișca”, a mai spus profilerul.

Urme de sânge, găsite în locuri ciudate?

Mihaela Brooks ridică un semn de întrebare legat de urmele de sânge.

„Ciudat este și faptul că, deși anchetatorii au găsit urme de sânge pe covorul din hol, pe parchet, dar și pe papucii de casă ai soțului victimei, pe traseul dintre hol și dormitorul unde a fost dusă nu s-a găsit nicio urmă de sânge și nici pe patul pe care se presupune că a stat până la venirea ambulanței după câteva ore bune. În concluzie, ceea ce s-a găsit la fața locului este în total dezacord cu ceea ce a declarat soțul mezzosopranei”, a mai spus profilerul.

Mezzosoprana ieșeană a murit la finele anului trecut. Vă reamintim că la sfârșitul lunii decembrie 2020, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață. Artista s-a chinuit vreme de câteva luni, după ce a ajuns la spital în comă. La începutul lunii mai 2020, artista a fost dusă la spital.

„Pacienta în vârstă de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Rudele au declarat că pacienta a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap”, au spus atunci reprezentanții SMURD Iași.

Ulterior, procurorii au declanșat o anchetă, pentru a vedea dacă a fost vorba sau nu despre un accident. Așadar, au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc. După decesul îndrăgitei artiste, cercetările nu au fost finalizate. Procurorii încearcă să afle dacă mezzosoprana a fost victima unui accident casnic sau dacă, în acest caz, a fost vorba despre altceva.

Maria Macsim Nicoară fusese dată în grija unei surori

În urma posibilului accident suferit, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dată în grija unei surori, în dauna soțului artistei, Codrin Constantin Nicoară. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de E.H., sora artistei. Procesul intentat de sora artistei Maria Macsim Nicoară soțului acesteia, pianistul Codrin Constantin Nicoară, a început pe 1 iulie 2020. Femeia, care locuiește în județul Bacău, le-a cerut judecătorilor să o lase pe artistă în grija ei. Pe 12 octombrie 2020, două rude de-ale mezzosopranei Maria Macsim Nicoară l-au dat în judecată pe soțul artistei. Cele două rude, respectiv mama, M.M., și sora, E.H., cea care a obținut custodia artistei, le-au cerut judecătorilor să emită un ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară.

„Cerem obligarea pârâtului la păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de victimă, față de reședința actuală, din județul Bacău, față de Spitalul Clinic de Urgență «Prof. dr. Nicolae Oblu», din Iași, și față de centrul medical în care va fi transferată pentru recuperare, precum și interzicerea oricărui contact”, au afirmat cele două rude ale artistei.

Dar judecătorii au respins cererea de emitere a unui ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară, pentru lipsa calității procesual active a reclamantelor. De remarcat este faptul că, pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, Codul Penal prevede o pedeapsă cuprinsă între 3 luni și un an de închisoare sau o amendă. Astfel, în legislație nu se prevede luarea vreunei măsuri preventive în astfel de situații.
Comentarii
  • La o femeie 2 la mie alcool in sânge iti dai seama ca era ruptă…..
    Si ii face dosar soțului. Interesant ….

  • I-au turnat băutură pe gât,animalul și mă-sa…pe urmă….sictir jegurilor…să dea Dzeu să putreziți de vii!!!!

  • @Claudiu: N-a murit de betie, daca asa ar fi. De ce nu a chemat Salvarea atunci si a lasat-o pana dimineata? Care era interesul? Sa moara, nu? Pai sa plateasca si pt atat. Sau nu-ti convne nici asa

  • Da de curva din sat,amanta betivului,ce se mai aude?
    Sau mutat împreună în casă,după ce au plănuit cum să scape de biata femeie?
    Baietii din Aroneanu si Dorobant abia asteapta sai arda pe amandoi…

Adauga un comentariu