Local

Mari tensiuni la Poșta Română, angajații au protestat în fața sediului din București din cauza concedierilor forțate: „Iașul va fi unul dintre cele mai afectate județe”

Publicat: 22 aug. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Mari tensiuni la Poșta Română angajații au protestat în fața sediului din București din cauza concedierilor forțate Iașul va fi unul dintre cele mai afectate județe
Peste 12.000 de angajați ai Poștei Române lucrează pe salariul minim pe economie

Situație incredibilă la Poșta Română, mai mulți angajați au protestat în fața sediului din București din cauza ultimelor schimbări. Încă nu s-a ajuns la o cale de mijloc în privința acestei situații

Protestul a avut loc ca urmare a situației precare în care se află Compania Națională Poșta Română și a deciziilor în care s-a stabilit desfacerea contractelor de muncă pentru zeci de angajați. Având în vedere salariile foarte mici, oamenii au protestat pentru a-și cere drepturile care li se cuvin pe baza muncii pe care o prestează.

Angajații au protestat în fața sediului din București

Mai mulți lideri sindicali din toată țara au participat alături de protestatari la eveniment în cursul zilei de ieri, 21.08.2023. Liviu Ganea, președintele sindicatului din Iași, consideră că situația va degenera în cazul în care liderii nu vor lua decizii favorabile angajaților. Directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, a discutat cu o delegație a protestatarilor, însă nu le-a oferit nici măcar promisiuni angajaților.

„O parte din colegii din companie au primit preavize pentru desfacerea contractului de muncă, iar asta i-au făcut să înceapă un protest. Ne-am adunat câțiva lideri de sindicat din țară ca să îi sprijinim. La un moment, domnul director a primit o delegație de a noastră, dar în urma discuțiilor nu am ajuns la un consens. Situația ține să degenereze, pentru că ei nu vor să ne asculte, noi suntem dispuși să discutăm, astfel, este posibil ca protestele să continue zilele următoare.

Trebuie să vă gândiți că sunt în jur de 12.000 de angajați care au salariul minim pe economie, iar în totalitate suntem aproximativ 22.000 de oameni. Sunt oameni cu 20 de ani vechime, au rămas pe minimul pe economie, fac o treabă cu răspundere enormă și mult de muncă. Ceva nu e în regulă la mijloc, avem foarte mari probleme, nu reușim să angajăm oameni noi. Oamenii vin, stau câteva zile, după când văd situația pleacă imediat”, a precizat Liviu Ganea, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Iaşi.

Lipsa de personal se simte

Lipsa personalului se simte tot mai mult în toate județele. Angajații trebuie să acopere mai multe posturi deodată pentru a putea duce treaba la capăt, însă sunt plătiți cu minimul pe economie. Județul Iași riscă să fie unul dintre cele mai afectate din țară în anii ce urmează, în ceea ce privește personalul poștal.

„La Iași sunt 5-6 posturi care nu au personal, iar treaba lor tot trebuie făcută, astfel că oamenii din teren fac mai mult decât trebuie. Lucrurile sunt grave, măcar de ar exista un dialog, un plan bine stabilit, să știm unde ne îndreptăm. Unde sunt comunitățile mai mari, acolo, poșta va fi afectată cel mai tare, deci la București, Timișoara și Iași va fi situația cea mai grea”, mai adaugă Liviu Ganea.

Angajații Poștei Române au protestat împotriva hotărârilor luate de liderii companiei, în ceea ce privește concedierile.

Comentarii
  • Poșta Română, altădată un etalon al țării, a ajuns ca o casă părăsită. Dincolo de lipsa investițiilor în spațiile oficiilor poștale, atitudinea angajaților a rămas cea de dinainte de 89, grija față de client fiind inexistentă. Merită desființată.

  • Când unui poștaș din mediul rural îl dai 1600 lei pe lună și unui director de posta 10000 lei pe lună înseamnă că cei din teren trebuiesc reduși că număr
    Indiferent ce partid guvernează sunteți de toată rusinea

  • Când vine domnul Radu U. director Poșta Iași cu aberații când el nu a dat cu var nici un sediu al poștei, nu a făcut nimic pentru Posta, la țară sediile sunt ale poștașilor din localitatea respectivă
    Dar când te pune partidul director EL vrea bani nu investiții

  • La protest au fost 40 de persoane!
    Nu.mai are oamenii incredere în sindicat. Doar Ganea Liviu e cel care a plecat singur din toată regionala si mai are incredere in sindicat.

Adauga un comentariu